NY JOBB: Næringssjef i Målselv kommune, Elin Byberg, har takket ja til prosjektstilling for Senja kommune. Målselv kommune vil ganske snart utlyse stillinga som næringssjef. ARKIVFOTO
NY JOBB: Næringssjef i Målselv kommune, Elin Byberg, har takket ja til prosjektstilling for Senja kommune. Målselv kommune vil ganske snart utlyse stillinga som næringssjef. ARKIVFOTO

Går til prosjektstilling i Senja

MÅLSELV: Næringssjef i Målselv, Elin Byberg, har takket ja til prosjektstilling i Senja kommune. Dermed må Målselv finne ny næringssjef.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg tror det blir veldig spennende å være med på å bygge en helt ny kommune, sier Byberg.

Byberg har nå sagt opp jobben som næringssjef i Målselv kommune, men hun vil fremdeles bekle stillinga fram til 15. februar. Hun vil da ha hatt jobben som næringssjef i fem år, men forteller at det er med et tungt hjerte at hun nå forlater Målselv.

– Jeg er absolutt ikke lei av Målselv, for jeg har hatt det veldig fint her de årene jeg har jobbet i kommunen. Jeg har vært omringet av fine mennesker og et spenstig næringsliv, så det var ingen enkel avgjørelse å ta. Men da denne prosjektstillinga i den nye senjakommunen ble utlyst, måtte jeg bare søke, sier hun.

15. november ble hun tilbudt prosjektstillinga, som har en varighet på to år. Byberg beskriver stillinga som historisk.

– Vi skal nå gå inn i en prosess med å bygge opp en helt ny kommune. Det er historisk i vår region, og det er ikke hver dag man får mulighet til å være med på noe slikt. Det er ikke slik at jeg aktivt har sett etter ny jobb, men denne ville jeg ha, sier hun.

I den nye jobben er hun sikker på at hun får bruk for mye av kunnskapen hun har opparbeidet seg som næringssjef.

– Jeg tror og håper at jeg kan ta med meg mye av det jeg har lært i Målselv kommune. Spesielt den linken jeg har hatt opp mot det politiske arbeidet, vil være nyttig, sier hun.

Hun utelukker heller ikke at hun vil komme tilbake til Målselv ved en senere anledning.

– Hvem vet hva som skjer videre? Nå skal jeg holde på med dette i to år, og så får vi se hva som skjer etter det, sier hun.

Skal ikke ta flere

Målselvrådmann Hogne Eidissen skal selv gå over til å lede prosjektet med den nye storkommunen Senja i januar. Han forteller at Byberg har mye kompetanse som vil komme godt med i prosjektet.

– Hun har både offentlig og politisk erfaring, i tillegg til at hun har jobbet i prosjektstillinger tidligere. Det er totalpakken som gjorde at vi vurderte henne som godt kvalifisert til stillinga, sier Eidissen.

Han erkjenner at Målselv kommune trenger en person som Byberg, og at kommunen så snart som mulig vil lyse ut stillinga som næringssjef.

– Utlysninga vil skje ganske snart. Målselv trenger en person som har god dialog med næringslivet, er framoverlent, oppsøkende og som inviterer til utstrakt og godt samarbeid, sier han.

– Skal du ta med deg alle flinke folkene fra Målselv?

– Nå skal jeg ikke ta med flere. Det var aldri planen å ta med Elin heller, men hun søkte på stillinga, og vi synes hun er godt kvalifisert, sier Eidissen.

Powered by Labrador CMS