SÅ GLAD: Astrid Øyre Slind var jublende glad etter fjorårets seier i Reistadløpet. Foto: Ivar Løvland (arkiv)
SÅ GLAD: Astrid Øyre Slind var jublende glad etter fjorårets seier i Reistadløpet. Foto: Ivar Løvland (arkiv)

Garanterer at det blir Reistadløp neste år

BARDU/MÅLSELV: Årets Reistadløp gikk på en «koronasmell». Neste år lover arrangørene renn, uansett.

Publisert Sist oppdatert

Den 60. utgaven av Reistadløpet skulle vært avviklet i tampen av mars dette året, men gikk som kjent i dragsuget til nedstenginga av Norge et par uker tidligere. Fortsatt råder pandemien, men daglig leder Ivar Holand i Reistadløpet AS forsikrer om at 2021-utgaven vil bli avviklet, nærmest uansett.

– Ja, det er vi ganske så sikre på at vi skal kunne gjøre. I en eller annen form, sier han.

Det enste lille usikkerhetsmomentet i så måte er om Norge som nasjon må stenge fullstendig ned igjen. Hvis ikke det skjer, føler han seg ganske sikker på at de vil kunne arrangere det ærverdige turrennet fra Setermoen til Bardufoss som planlagt 10. april neste år. Om så over to dager.

– I verste fall kan det bli at vi kjører puljestart på rennet. Slik det er nå kan vi kjøre puljer med maksimalt 200 deltakere, og totalt maksimalt 600 deltakere per dag. Om vi bruker to dager til avviklinga av Reistadløpet, vil vi kunne ha 1200 deltakere om det ser ut som i dag. Da er vi ikke så langt unna i deltakerantall det vi har hatt de siste årene, sier Ivar Holand.

Arrangørmessig krever sannsynligvis løpet også strenge restriksjoner. Det betyr et strengt testregime og restriksjoner for alle som skal bidra. Både blant deltakere og funksjonærer.

– Vi skal ikke bidra til smittespredning i Indre Troms, lover Ivar Holand.

Smittevernfokus

Dermed blir det også stort fokus på smittevernreglene for løperne som kommer reisene til Indre Troms, og når de skal forlegges i området.

Så langt er allerede over 400 løpere påmeldt til neste års renn. Det er langt flere enn på samme tid i fjor. Mye av det kommer av at mange av de påmeldte til årets avlyste renn har bedt om å få videreføre påmeldinga til 2021-utgaven.

– Men selv uten disse, er det mange flere påmeldte enn i november fjor, sier Holand.

Mange flere pro-team

Til årets utgave var det påmeldt 15 pro-team til rennet som inngår i langløpscupen Visma ski classics. Nå er det allerede 22 pro-team som er påmelt til neste års renn, og med dem har omtrent samtlige av de beste løperne fra verdenscupen sammenlagt sist sesong meldt sin ankomst til rennet.

– Det ligger an til kvalitativt meget god deltakelse, og det er vi selvsagt svært glade for, sier Ivar Holand.

Samarbeider tett

Arrangørene er klar på at mye kan endre seg i månedene fram til planlagt renndato.

– Vi skal greie alle restriksjoner som vi pålegges, og vårt mål er at alle som vil gå Reistadløpet, skal få lov til det i en eller annen form, sier han.

Om det kan bli den folkefesten som det vanligvis er, både før og etter løpet er selvsagt ennå uvisst. Arrangørene er i tett dialog med Birkebeinerløpet, skiforbundet og statlige myndigheter som arrangeres tre uker tidligere.

– Om vi ikke er direkte spent på hva som skjer fremover, så følger vi definitivt med. Nå skal vi bruke tida fram til april godt, sier Ivar Holand.

Powered by Labrador CMS