FÅR SKILT: I løpet av 2016 skal Bardu kommune skilte alle veier i kommunen.
FÅR SKILT: I løpet av 2016 skal Bardu kommune skilte alle veier i kommunen.

Gater og veier skal skiltes

BARDU: Mange nye gate og veinavnskilt kommer opp i Bardu i 2016. Tiltaket er ei sluttføring av arbeidet med omlegging til offisielle adresser i hele kommunen.

Publisert Sist oppdatert

I budsjettet for 2016 er det satt av over 200 000 kroner til å sluttføre prosjektet. En oversikt viser at det er behov for 80 nye gate- og veinavnskilt i Bardu. Det er utenfor Setermoen sentrum det er behov for ny skilting.

Bardu kommune har i løpet av 2015 etablert en rekke nye offisielle gate- og veiadresser i hele kommunen. Husnummer med tilhørende vei- og gatenavn er tildelt. I prosessen er det brukt allerede etablerte veinavn, men det er også kommet til helt nye navn.

«Felles for alle veier utenfor Setermoen sentrum er at de mangler gatenavnskilt. Fra Kartverkets adresseveileder blir det påpekt at skiltplan og merking av den enkelte vei samt bygninger er en viktig del av det generelle adressearbeidet i hele kommunen», heter det i budsjettkommentaren.

Den enkelte huseier er selv ansvarlig for merking av sin egen eiendom med godkjente husnummerskilt. Bardu kommunes oppgave er å merke de enkelte veiene, og dette vil altså skje nå i år.

Powered by Labrador CMS