PALLEN: Georg Rydningen Martinsen fikk to besøk på seierspallen under UM på sykkel sist helg. Foto: Tromsø CK

Georg (13) syklet inn til sølv og bronse i UM

MÅLSELV: Georg Rydningen Martinsen fra Øverbygd syklet så godt at han vant både sølv- og bronsemedalje under sist helgs nasjonale ungdomsmesterskap.

Publisert Sist oppdatert

SYKKEL

Snart 14 år gamle Georg vant sølv på temporittet over 9,4 km, 20 sekunder bak gullvinneren fra Bergen. På fellesstarten, der 5-6 ryttere i hans klasse kom samlet til mål, endte han opp med bronse etter en vel 40 km lang distanse under mesterskapet som ble arrangert i Bodø.

- Jeg hadde håpet om å kunne kjempe om medalje. Kanskje særlig på tempodistansen, siden jeg har gjort det ganske brukbart der tidligere, sier Georg Rydningen Martinsen.

Han fyller 14 år i neste måned, og er dermed av de yngste som sykler i årets 14-årsklassen. Tidligere i sommer presterte han også sterkt i et stort 6-dagersritt i Sverige, der han blant 70 ryttere i klassen endte på en 17. plass sammenlagt. Under Ungdomsmesterskapet i Bodø, som er som et norgesmesterskap å regne for dem under 17 år, var det 12 deltakere i klassens hans.

- Jeg har trent godt for årets mesterskap. Det er det som har vært målet denne sesongen, så da er det godt å lykkes bra, sier Øverbygd-gutten.

Særlig har han kjørt noen tøffe tempo-økter, kalt monstertempo.

- De har gitt resultater, sier Georg.

Uten sykkelklubb i området, konkurrerer han for Tromsø cykleklubb. Det samme gjør storebror Toralf. Han var i fjor med i UM, men ble uten medalje.

- Helt greit å ha klart det som Toralf ikke klarte, smiler lillebror fornøyd.

I dag er nesten nøyaktig ett år siden Georg var utsatt for ei stygg sykkelulykke i Finnmark, i forbindelse med Arctic Race of Norway. Han knakk begge bein i høyre arm og fikk skader på milt og lunge, i tillegg til mye skrubbsår, etter at han kjørte ut i terrenget under trening. De skadene plages han heldigvis ikke av nå.

- Nei, jeg var uoppmerksom da det skjedde, men det er glemt nå, sier den unge hardhausen.

Neste store ritt for Georg er Arctic Challenge i forbindelse med årets Arctic Race. Den konkurransen skal være på Sortland. Deretter venter terrengrittet Lavka i Storfjord. Før skisesongen begynner å nærme seg.

- Jeg liker både ski og sykkel godt, og det går helt fint å kombinere de to idrettene, sier den ferske UM-medaljevinneren fra Øverbygd.