VANSKELIG: Selv om ikke enhetsleder i Balsfjord kommune, Inge Eikelmann, kjenner saken godt nok har han ingen problemer med å se at dette er ei komplisert sak. Derfor vil han be Statsforvalteren om utsatt svarfrist.
VANSKELIG: Selv om ikke enhetsleder i Balsfjord kommune, Inge Eikelmann, kjenner saken godt nok har han ingen problemer med å se at dette er ei komplisert sak. Derfor vil han be Statsforvalteren om utsatt svarfrist.

Geoteknisk undersøkelse må gjennomføres ved Sagelvvatn

BALSFJORD: Nina Larsen frykter for grunnen huset hennes ved Sagelvvatn står på, mens sliter med å få svar fra kommunen. Nå lover enhetsleder Inge Eikelmann å ta tak i saken.

Publisert Sist oppdatert

I fredagsavisa skrev vi om Nina Larsen som bor ved Sagelvvatn, som allerede i sommer fortalte til Nye Troms at hun føler stor utrygghet ved å bo i huset sitt. Det har hun gjort siden hun opplevde å få fylt kjelleren med vann, og det var da hun begynte å se nærmere på problemet. Det visste seg å være masse leire i bakken som hadde presset seg helt inntil husveggen. Dette igjen førte til at grunnmuren begynte å slå spekker, samtidig som hun også merket forskjell innvendig i huset.

Hun har tidligere henvendt seg til kommunen med sine bekymringer, og hun har fortsatt ikke fått svar. Hun har nylig fått støtte fra en arkitekt, som på vegne av Larsen har påpekt overfor kommunen at det ikke ble utført grunnundersøkelser i forbindelse med reguleringsplanarbeidet for Sagelvvatn boligfelt, som ligger nær Larsens bolig, tidligere på 2010-tallet. Også Statsforvalteren er involvert i saken, og etaten har bedt kommunen besvare Larsens spørsmål.

Komplisert sak

En rask titt på saken er nok til at enhetsleder i Balsfjord kommune, Inge Eikelmann, ser at dette er ei komplisert sak. Som geologutdannet mener han at både befaring og geoteknisk undersøkelse må gjennomføres.

– Svarfristen vi har fått kan jeg med sikkerhet si at vi ikke klarer å overholde. Det er samtidig vanskelig å uttale seg da jeg ikke kjenner saken godt nok. Jeg må derfor få tid til å sette meg inn i saken og vil varsle Statsforvalteren om at vi må få utsatt svarfrist, sier Eikelmann.

Etter å ha tatt en kjapp titt på dokumenter i saken kan enhetslederen for plan- og landbruk i Balsfjord raskt konstatere at dette er en komplisert sak.

– Slik jeg ser det er det en privat utbygger av boligfeltet overfor huset til Larsen. Ut fra svar fra arkitekt ble det ikke utført grunnundersøkelser i forbindelse med reguleringsplanarbeidet, sier Eikelmann.

SKjønner bekymringa

Han har samtidig forståelse for at Larsen føler ubehag å bo i huset.

– Jeg har forståelse for at hun er bekymret, men uten å ha vært på befaring er det vanskelig for meg å si hva som er årsak til de bekymringer som Larsen beskriver. Det blir derfor viktig å få tatt befaring og gjennomføre en geoteknisk undersøkelse, sier den geologutdannede enhetslederen.

Avslutningsvis legger han til at all utbygging under marin grense i Balsfjord vil bli pålagt geoteknisk vurdering/undersøkelse.

– Dette i tråd med veileder utarbeidet av NVE, avslutter Inge Eikelmann.

Powered by Labrador CMS