INNBITT: Sevat Heimdal gikk alt han klarte i søndagens KM-fellesstart på Kvaløysletta. Foto: Ivar Løvland
INNBITT: Sevat Heimdal gikk alt han klarte i søndagens KM-fellesstart på Kvaløysletta. Foto: Ivar Løvland

Gikk litt under radaren

KVALØYSLETTA: Sevat Heimdal gikk halve førsterunden før han oppdaget at han hadde glemt å feste tidtakerbrikken rundt ankelen. Dermed gikk han inn til KM-seier litt «under radaren».

Publisert Sist oppdatert

Speakeren og tidtakerne på Kvaløysletta fikk ikke med seg at Sevat Heimdal var først i sporet i 18-årsklassen, før han ropte til arrangørene at han hadde glemt å feste den såkalte Emit-brikken rundt ankelen før start. Dermed slo han ikke inn på arrangørenes system når han passerte punktene underveis på den 10 km lange distansen.

– Jeg merket det halvveis på den første runden at jeg hadde glemt å ta brikken rundt ankelen. Den lå i jakkelommen, sier Sevat Heimdal.

Det fikk heldigvis ingen andre konsekvenser for Bardu-løperen enn at tida hans ble tatt manuelt, og at han ikke før helt på tampen av løpet ble oppfattet av arrangørene som leder av klassen sin. I mål var han 21 sekunder foran Jakob Dergerstrøm Hanssen fra Tromsø, mens Marius Brattli Guldberg fra Storsteinnes tok bronsen 39 sekunder bak. Han berget den etter en god sisterunde i kamp med Nils-Håkon Nørgård fra Nordreisa og Toralf Rydningen Martinsen fra Øverbygd.

Vinner Heimdal er ikke helt fornøyd med formen:

– Nei, det har blitt for mye på latsida og for mye «gaming», sier han selvkritisk.

Han er ikke sikker på om løpet søndag er godt nok til at han stiller i neste norgescup.

– Jeg må føle meg bra før jeg reiser til nasjonale konkurranser. Vi får se, jeg skal se litt på listene før jeg bestemmer meg, sier Sevat Heimdal.

Han har ikke lyst til å stille i norgescup uten sjanser til å være med i toppen. I fjor var han topp 5 i ett renn.

– Skal jeg heve meg ett hakk må det strammes opp litt, sier Sevat Heimdal.

Marius Brattli Guldberg hadde håpet å kjempe om KM-gullet på den klassiske distansen, men maktet ikke være med på tempoet på den første runden. På den andre runden fikk han tempoet opp ett hakk og avgjorde bronsekampen til sin fordel med noen sekunders margin.

– Det var viktig nok, men jeg hadde ambisjoner om å kjempe om seier. I dag var jeg ikke god nok. Et bra løp, men ikke helt topp, konkluderer Storsteinnes-løperen.

Powered by Labrador CMS