SKRIVEFELLESSKAP: Anne Osvaldsdatter Bjørkli, Lill-Karin Elvestad, Randi Johansen og Gisbert Dunker har samlet sine tekster i en antologi. Vidar Lillebo har også tekster i boka, men var ikke med da bildet ble tatt. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
SKRIVEFELLESSKAP: Anne Osvaldsdatter Bjørkli, Lill-Karin Elvestad, Randi Johansen og Gisbert Dunker har samlet sine tekster i en antologi. Vidar Lillebo har også tekster i boka, men var ikke med da bildet ble tatt. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Gir ut bok med samlede tekster

STORSTEINNES: Skrivegruppa «Fortsettelsen» har møttes for å dele tekster med hverandre de siste fem årene. Nå vil de dele noen av dem med flere, og gir ut en antologi.

Publisert Sist oppdatert

Det startet med at Lill-Karin Elvestad og Anne Osvaldsdatter Bjørkli holdt skrivekurs for eldre for noen år tilbake. Randi Johansen og Gisbert Dunker var blant de som deltok på kurs, og som har fortsatt med å skrive også etter at kurset tok slutt.

Skrivegruppe

Etter at kurset var over har Elvestad, Bjørkli, Johansen og Dunker fortsatt med å treffe hverandre jevnlig. De dannet en skrivegruppe som en gang i måneden har kommet sammen for dele tekster med hverandre, og gi hverandre gode råd og tilbakemeldinger. Enkelte ganger har de hatt bestemte tema på tekstene og andre ganger ikke.

– Så har det blitt noen tekster etter hvert, som vi bestemte oss for at vi ville dele med flere, forteller Bjørkli.

Forfatterfelleskapet bestemte seg for å gi ut en antologi, altså en samling utvalgte tekster mellom to permer. Den har fått navnet «Vingespenn».

– Det har blitt en veldig fin bok. Vi er stolte av den, sier forfatterne.

Personlig

Tre av forfatterne har gitt ut tekster tidligere, men det har ikke Randi Johansen. Hun synes det er svært spennende at hun nå har blitt en forfatter som har gitt ut noe.

– Men det føles litt skummelt også, sier hun, og forteller at mange av tekstene er veldig personlige, og at det derfor føles litt rart at andre skal lese dem.

Lill-Karin Elvestad forsikrer at hun har litt sommerfugler i magen hun også, tross i at hun har gitt ut flere bøker tidligere.

– Jeg har jo gitt ut sakprosabøker, mens dette er mer personlige tekster. Det er noe helt annet med denne type tekst, så jeg har litt sommerfugler i magen jeg også, sier hun.

Lansering

Gjengen har planlagt å ha en lansering av boka, som er trykket opp i et svært begrenset opplag. De avventer imidlertid litt for å se hvor mange som kan treffes i hvilke lokaler, før de bestemmer seg for hvordan lanseringa skal foregå.

– Og selv om vi ikke har lansert enda, så er det mulig å kjøpe boka fra en av oss forfatterne, sier de.

Allerede har de solgt noen håndfuller med bøker, og selv om de ikke har rukket å få så mye respons på innholdet så har interessen for boka vært til stede. Det synes de er flott.

– Vi har masse stolthet for boka, så vi håper jo at folk liker den, sier de.

Fellesskap

Bjørkli forteller at de har blitt en veldig trygg og sammensveiset gjeng i skrivegruppa, eller forfatterfellesskapet som de nå er. Hun sier at det føles godt å dele tekster i et felleskap som man føler seg helt trygg i.

– Vanligvis kan det å skrive være litt ensomt, og i Balsfjord er det jo ikke noe stort miljø som driver med det vi driver med, og da føles det veldig godt å ha et sånt fellesskap, sier de fire som ikke utelukker at de kan komme til å gi ut flere samlede verker i fortsettelsen.

Powered by Labrador CMS