GLEDER SEG: Marie Nordli (11) liker å sykle. Hun håper Dag Otto Lauritzen stopper for en prat når han suser forbi før syklistene under løpet neste uke.
GLEDER SEG: Marie Nordli (11) liker å sykle. Hun håper Dag Otto Lauritzen stopper for en prat når han suser forbi før syklistene under løpet neste uke.

Girer opp til sykkelfest i Balsfjord

MESTERVIK: På Mestervik i Malangen er både små og store klare for årets store sykkelopplevelse, nemlig «Arctic Race».

Publisert Sist oppdatert

Det internasjonale sykkelrittet «Arctic Race» nærmer seg med stormskritt. Dronningetappen gjennom Balsfjord blir mest sannsynlig den eneste av etappene som blir fullprodusert ut til TV-seerne som følger med hjemme. På Mestervik ivrer bygda etter å komme i gang.

– Jeg gleder meg til å se syklistene, sier Brede Brox (5).

– Dette blir spennende, sier Isabell Polle (9).

I timene før syklistene suser forbi, skal tidligere syklist Dag Otto Lauritzen besøke de ulike bygdene sammen med TV2. De ulike idrettslagene og foreningene i kommunen mobiliserer nå alt de kan for å skape en så minneverdig sykkelopplevelse som mulig.

– Jeg håper Dag Otto Lauritzen stopper her, for han er en artig kar, sier Marie Nordli (11).

Barneløp

Marius Vikeland er med i komiteen som steller i stand sykkelfest på Mestervik. I forkant av løpet skal de minste sykle om kapp. Deretter blir det åpning av den nye gang- og sykkelstien. Det går rykter om gratis kake.

– Jeg er selv fra Harstad, og har sett hvordan «Arctic Race» kan være. Jeg har ikke de samme forventingene til Mestervik, men forhåpentligvis blir det en skikkelig folkefest. Vi håper at mange tar turen hit, også de som bor på Malangseidet og andre områder i nærheten, sier Vikeland.

Etappen starter ved foten av Lyngsalpene på Lyngseidet, og går så via Storfjord og inn i Balsfjord kommune ved Øvergård. Deretter følger sykkelrittet E6 forbi Nordkjosbotn og Storsteinnes, så videre til Josefvatn og Mestervik. Deretter forbi Sand, resten av Malangen og gjennom Ryatunnelen. Så sykles det videre til Kvaløya, med målgang i Finnvikdalen.

Forventer folkefest

På Nordkjosbotn er det næringsforeninga som steller i stand fest i Elveparken. Her finnes det tilbud for både store og små.

– Vi forventer en folkefest og har bestilt godt vær. Vi har tro på masse folk, liv og røre. Men vet jo aldri hvor mange som møter opp, men tror det blir en del. Vi skal ta vare på alle som kommer, sier Jarle Borge i næringsforeninga.

I Elveparken er det duket for konserter med flere lokale helter, blant annet Ketil Stokkan som skal framføre låten «Forza Arctic Race» som han har laget på oppfordring fra sykkelkongen Lauritzen. De yngste lokkes med popcorn, vafler og sukkerspinn.

På Sand i Malangen står revymiljøet sterkt, og det er nærmest å regne som en selvfølge at Malangsrevyen bidrar med underholdning. I år får de hjelp fra amatørgruppa Hats som har ungdomssamling på Folkehøgskolen. Siri Skaalvik kan fortelle at komiteen har et håp om å fange oppmerksomheten til Dag Otto Lauritsen og TV2 når syklistene suser forbi bygda.

– Det er spennende og artig at syklistene passerer gjennom Sand. Vi håper folk pynter oppkjørslene sine med blomster og flagg under løpet. Dette blir hyggelig, sier hun.

Skjenkebevilling

Også på Storsteinnes får de små bryne seg på sykkelsetene før de store og erfarne syklistene erobrer stedet. Sparebanken Nord-Norge arrangerer nemlig et gratis sykkelritt for de minste. Selv de minste kan delta, dersom de har en voksen som sykler eller går ved siden av. Alle løypene er sperret for biltrafikk og godt merket.

Trine Strand er i år ansvarlig for en utendørsscene som skal plasseres foran rådhuset på Storsteinnes. Her skal lokale helter opptre for publikum. Strand skal selv spille noen låter fra det nye albumet hennes som vil være tilgjengelig fra september. På området mellom Coop Extra og rådhuset dekkes det opp til servering av ulike retter. Arrangementet har også fått skjenkebevilling.

– Vi håper dette blir bra. Arrangementet er veldig væravhengig, så om det regner vannrett, blir det en hustrig fornøyelse. Det er ikke så ofte det skjer noe i sentrum, så vi håper det kommer bra med folk, sier Jens Olav Løvlid i komiteen.

God reklame

Ordfører Gunda Johansen er lederen i en arbeidsgruppe som skal samordne de ulike aktivitetene langs løypa under rittet. Hun har foreløpig ikke oversikt over hvor mange frivillige som har meldt seg, men sier arrangementet i kommunen trenger at rundt 70 møter opp.

– Dagen får bli til mens vi går. Jeg håper at folk stiller opp langs ruta og viser et yrende folkeliv. Dette er jo selveste dronningetappen, så jeg regner med at det kommer en del folk, sier Johansen.

Ap-politikeren ser at det internasjonale sykkelrittet vil være en gyllen mulighet for kommunen til å vise seg fram.

– «Arctic Race» vil bidra til å markedsføre og vise fram Balsfjord, sier hun.

Powered by Labrador CMS