TACOTORSDAG: Elevene og lærerne lagde taco til kveldsmat, og ingrediensene måtte elevene gjennom en engelsk skattejakt for å finne. Foto: Privat
TACOTORSDAG: Elevene og lærerne lagde taco til kveldsmat, og ingrediensene måtte elevene gjennom en engelsk skattejakt for å finne. Foto: Privat

Gjennomførte skoleovernatting på engelsk

BALSFJORD: Lesing, felles kveldsmat og skumle historier er kanskje ikke så uvanlig på en skoleovernatting. Elever på Hamnvåg Montessoriskole gjennomførte imidlertid hele overnattinga på engelsk.

Publisert Sist oppdatert

Sist uke sov elevene på mellomtrinnet ved Hamnvåg Montessoriskole på skolen over natta, og det gjorde de på engelsk. Skolen pleier å arrangere to vaker i året. En lesevakte på høsten, og en engelskvake på vinteren.

Leste

Men også på engelskvaken ble det lest bøker. Mellomtrinnet, som består av 10 elever, hadde fått låne en kasse med engelske bøker fra Balsfjord folkebibliotek som ble lest i løpet av kvelden. I tillegg fant de på mange andre morsomme aktiviteter, også disse på engelsk.

– Spesielt godt likte ungene skattejakt. Vi skulle lage taco til kveldsmat, og hadde gjemt alle ingrediensene rundt omkring på skolen. Så da fikk elevene hint på engelsk, slik at de kunne gå rundt og lete etter mais, agurk og tomat, forteller rektor ved skolen, Bjørn Toldnes.

Elevene og lærerne lagde taco til kveldsmat, og ingrediensene måtte elevene gjennom en engelsk skattejakt for å finne.

Elevene hadde også bingo på engelsk, Kahoot, og en skummel fortelling som lærerne fortalte på engelsk.

Uformell setting

Toldnes forteller at årets vake, som de før, var en kjempesuksess. Han forteller at mange av elevene tør å uttrykke seg på engelsk på en helt annen måte, når det foregår i en uformell setting.

– Det fenger elevene skikkelig og oppmuntrer til lærdom og til å tørre å bruke språket. De tør gjerne å snakke litt mer når det ikke foregår i en normal skolesetting, selv om vi fortsatt befinner oss på skolen, forklarer Toldnes.

Elevene hadde fått låne engelske bøker fra Balsfjord Folkebibliotek.

Og dersom noen av elevene glemmer seg av, og snakker norsk, så kommer de ikke særlig langt med det.

– Nei, da svarer vi andre «What? I don’t understand,» sier Toldnes.

Powered by Labrador CMS