FISKER ANTATT OMKOMMET: Her fra gårdagens redningsaksjon i Divielva, ved Sørli. Foto: Kari Anne Skoglund
FISKER ANTATT OMKOMMET: Her fra gårdagens redningsaksjon i Divielva, ved Sørli. Foto: Kari Anne Skoglund

Gjenopptar ikke søket i helga

MÅLSELV: Politiet har beslutta at de ikke kommer til å søke etter den antatt omkomne fiskeren i Divielva i dag eller i helga – med mindre nye opplysninger tilfaller dem.

Publisert Sist oppdatert

Det forteller operasjonsleder i Troms politidistrikt, Rune Nilsen.

– Det blir ikke gjort noen nye søk i dag eller i helga, sier han.

Årsaken er først og fremst at mannen født i 1965 og fra Rogaland, som var på fisketur på land med stang og iført vadere i Divielva og ble meldt savnet etter at han ikke kom tilbake til avtalt tid og funn av eiendeler ved elvekanten, nå har status som antatt omkommet.

Nytt type søk

Dermed har søket gått fra å være en redningsaksjon til et søk etter en omkommet person.

– Det som er nå er at vi må søke om midler til å få søke etter en antatt omkommet. Redningsaksjonen er over, og når det er søk etter en antatt omkommet er det andre kriterier som ligger til grunn i søket, forklarer han.

Det var torsdag ettermiddag, i halv to-tida, trippelalarmen gikk for nødenhetene. Samtlige nødenheter rykket ut, og de fikk bistand i en storstilt letaksjon av frivillige hjelpeorganisasjoner, forsvarspersonell og kjentfolk. Det ble gjennomført omfattende søk med hjelp av fly, helikopter, droner, telefonsøk, dykkere, hunder fra Norske Redningshunder, frivillige mannskaper fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp både til vanns, ved elvekanten og på land. Leteaksjonen gikk helt ned Divielva, Målselva og til elvemunningen ved Målsnes. I halv tre-tida natt til fredag meldte politiet at de avslutta leteaksjonen. De hadde ikke lenger håp om å finne fiskeren, som politiet har bekrefta hadde familiær tilknytning til Dividalen, i live. Politiet opplyste at de pårørende var informert om beslutninga.

Smalnes inn

Når letingen blir gjenopptatt vil leteområdet bli smalna inn.

– Vi skal da gå mer inn på spesifikke punkter hvor vi mener det er naturlig å søke, sier han.

Når søket gjenopptas, er det for tidlig å si. Men skulle nye opplysninger tilkomme kan den gjenopptas på kort varsel.

– Når det blir gjort er det vanskelig å si. Det kan være på mandag, det kan være i morgen om vi får nye opplysninger, og det kan være at det ikke skjer før om en måned. Vi har ikke stukket ut den nye kursen for hvordan vi skal søke videre, sier Nilsen, som sier at de vil informere publikum via sin Twitter-konto når søk blir starta opp.

Powered by Labrador CMS