Extra Setermoen har registrert korona-bekymring blant kunder:

KOM OPP TORSDAG: Butikksjef Jon Kvello oppfordrer kundene til å benytte spritdispenserne i butikke for å sørge for god håndhygiene Foto: Jon Kvello
KOM OPP TORSDAG: Butikksjef Jon Kvello oppfordrer kundene til å benytte spritdispenserne i butikke for å sørge for god håndhygiene Foto: Jon Kvello

Gjør tiltak for å minske smittefare

BARDU: Men tiltaket hadde kommet på plass uavhengig av viruset som «er på alles lepper».

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ble to automatiske spritdispensere satt opp på Extra Setermoen. Det skjedde dagen etter at det ble kjent at det første tilfellet av korona-virus er påvist i Norge, nærmere bestemt i Tromsø. Her har tilfeldighetene i bunn og grunn slått inn.

– To dispensere for å sprite hendene med, slike som de har rundt om på sykehus, er satt opp i butikken. Vi ønsker ikke å bekymre folk, men vi ser at kunder har bekymring knytta til hygienen i forbindelse med de selvbetjente scanningskassene våre, forteller butikksjef Jon Kvello.

To servicepunkt

Den ene av de to dispenserne er dermed satt opp ved disse kassene. Kvello forteller at dispenserne ble bestilt før korona-viruset ble et aktuelt tema her til lands, men når først det første tilfellet av den smittsomme influensa-sykdommen ble oppdaget noen mil lengre nord, var det på tide å få spritdispenserne ut fra lageret.

– Jeg er utdanna bioingeiør, og skjønner hva det er som gjør at smitte bærer. Vi ser også at kunder er bekymra for generell smittefare. Så da dette ble oppdaga i Norge, heiv vi oss til og fikk plassert ut dispenserne for å være servicepunkt for kunder, sier han.

Kundene kan nå sprite hendene sine ved inngangen til butikken og ved de selvbetjente kassene.

– For de fleste av oss er smittefaren beskjeden. Men vi kan alle være smittebærere og kan smitte de som er i risikogruppa, sier Kvello.

Kommet for å bli

De som er i risikogruppa ved influensautbrudd, er blant annet personer med nedsatt immunforsvar, alvorlig kronisk syke og eldre.

– Når vi gjør dette, har vi også ei oppfordring til andre butikker om å gjøre det samme, sier butikksjefen.

Han forteller at de automatiske spritdispenserne kosta omkring 20 000 kroner i innkjøp, og de er batteridrevne. Når de lyser rødt er batteriet tomt, og de ansatte har fått grundig opplæring i hvordan de skal sørge for at kunder ikke skal komme til tom dispenser. Smitteverntiltaket er permanent, uavhengig av hvordan korona-viruset slår ut.

– De er kommet for å bli, og med dem kan vi sammen med kundene våre sørge for gode, generelle hygienerutiner. Noen vil kanskje tenke at dette er råflott og ei stor investering, men vi syns tiltaket for god hygiene er verdt det.

Powered by Labrador CMS