GA MERSMAK: Astri Reithe Lunde fra Røyken UIL var litt lite motivert i år, men åpningsstevnet ga mersmak. Her hopper hun seg til en tredjeplass i motvind. Foto: Malin Cerense Straumsnes
GA MERSMAK: Astri Reithe Lunde fra Røyken UIL var litt lite motivert i år, men åpningsstevnet ga mersmak. Her hopper hun seg til en tredjeplass i motvind. Foto: Malin Cerense Straumsnes

Gode venninner og gode konkurrenter

FINNFJORDBOTN: Det er ingen tvil om at Nora Furumo og Ida Lian Nordnes fra Røyken UIL trives i hverandres selskap. Men når de kommer på løpebanen slår konkurranseinstinktet inn.

Publisert Sist oppdatert

Søndag trosset Furumo og Nordnes styggeværet for å delta på friidrettens sesongåpning. Søndagens første øvelse var 60 meteren, og de to trettenåringene løp det de kunne for å passere målstreken først. For selv om de er gode venner utenfor banen, så slår konkurranseinstinktet inn når de gjør seg klar til start. Denne gangen måtte de se seg slått av Elise Berntsen Løvland fra Nordkjosbotn IL, som passerte mål 0,2 sekunder før Furumo. Nordnes passerte målstreken som nummer tre, bare drøye 0,2 sekunder etter lagkameraten.

– Løpinga gikk fort, veldig fort, sier de to jentene.

De synes det er godt og gøy å endelig komme i gang med friidrettsstevnene igjen, og de ser fram til fullpakkede helger rundt omkring i landsdelen. IL Pioners åpningsstevne gikk over tre dager, men Nordnes deltok kun på søndag. Furumo deltok på lørdag, og fikk nye personlige rekorder på både lengdehopp og kulestøt. Furumo økte den nye personlige rekorden i lengde med over en halvmeter, og må nå hoppe over 4.30 meter for å få ny pers.

– Jeg vet ikke hvorfor jeg hoppet så mye lengre, men jeg har øvd litt på det, sier Furumo.

Sesongens mål

Både hun og Nordnes synes det var en kjølig opplevelse å delta i de ulike grenene på søndag. De varmet derfor mye opp for å ikke være så stive når de endelig skulle ut i konkurranse. Når det kommer til favorittgrener, har jentene ulike preferanser. Mens Furumo foretrekker kule, foretrekker Nordnes lengdehopp.

– Hva er målet deres for denne sesongen?

– Jeg vil slå Nora, hun er så god i alt, kommer det raskt fra Nordnes.

Røyken UIL var godt representert under åpningsstevnet, og jentene synes det er akkurat passe størrelse på klubben. Men det er alltid plass til flere, og de anbefaler sporten på det høyeste.

– Det er så mye forskjellig å velge i, og man kan holde på med det man liker best, sier jentene.

Mersmak

Litt lengre bort på banen er en annen lagkamerat av dem akkurat ferdig med lengdehopp. 14 år gamle Astri Reithe Lunde hoppet på det lengste 4.11 meter, og endte med det på en tredjeplass i sin aldersgruppe. Med tanke på været er hun godt fornøyd med resultatet.

– Det var veldig mye motvind, og langt fra pers, sier Reithe Lunde.

Astri Reithe Lunde fra Røyken UIL var litt lite motivert i år, men åpningsstevnet ga mersmak. Her hopper hun seg til en tredjeplass i motvind.

Kasteøvelser liker hun aller best, og under kulestøt kastet hun lengst i sin klasse med åtte meter. Vanligvis deltar Reithe Lunde på stort sett alle grenene, men under åpningsstevnet valgte hun å delta på kule, spyd og lengdehopp.

– Jeg har ikke vært så veldig motivert denne våren, så jeg starter rolig og ser om jeg fortsatt liker det, sier hun.

Hun synes det var morsomt å treffe de andre utøverne igjen, og er ikke i tvil om at søndagens treff ga mersmak. Også hun synes det er grei størrelse på Røyken UIL, men sier det alltid er plass til flere. Selv har hun deltatt siden før hun begynte på skolen, fordi hun ble med når storebroren deltok på stevner.

– Jeg har aldri vært best, men jeg har det artig, slår Reithe Lunde fast.

Powered by Labrador CMS