Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Godkjente forskrifter for skuterløyper

BARDU: PTU har nå godkjent forskriftene for skuterløyper.

Publisert Sist oppdatert

BARDU: Kommunen deltar i prøveordninga der kommunene selv får anledning til å opprette skuterløyper innenfor kommunens område. Dette er ei prøveordning som foreløpig har en varighet til 2018. Før opprettelsen av løyper kan finne sted må kommunen godkjenne de forskriftene som departementet har utarbeidet i henhold til forsøksloven. Forskriften gir kommunen adgang til å opprette skuterløyper etter bestemmelsene i plan- og bygningsloven. Dermed må opprettelsen av løyper skje i henhold til prosessreglene i plan- og bygningsloven. Utenom løypene vil motorferdselloven fortsatt gjelde. Opprettelsen av nye løyper må derfor være en del av en ny planprosess i kommunen.

Selv om PTU nå har godkjent forskriften, vil det ikke bli lagt ut nye løyper for skuterkjøring dette året. Eventuelle nye løyper må først ut på høring etter plan- og bygningsloven, og der løypetraseen krysser privat grunn, må grunneierne godkjenne dette. I et offentlig ettersyn vil alle ha innsigelsesrett, og forslagene vil måtte ta hensyn til miljø, naturmangfold og friluftsliv i tillegg. Alt dette må avklares i løpet av en planprosess, og det kan derfor ta lang tid å få gjennomført forarbeidene til forslag om nye løypetraseer.

PTU godkjente det framlagte forslaget til forskrift og godtok at framtidige løypeforslag må planlegges etter plan- og bygningsloven i planprosessen, som tar for seg ny arealdel til kommuneplanen.

Powered by Labrador CMS