Morten på 5.- og 4. plass i junior-VM:

STERK INNSATS: Morten Hol leverte to meget sterke løp under junior-VM i Sveits. Foto: Privat

– Godt å ha dette med seg videre

MÅLSELV/LENZERHEIDE, SVEITS: Morten Hol avsluttet junior-VM med to sterke prestasjoner. Det ga han en 5. plass på sprinten og en 4. plass på jaktstarten.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er veldig godt fornøyd med resultatene, selv om det er litt kjipt å ikke klare medalje når jeg er så nært, sier Morten Hol.

18-åringen fra Målselvs skiskyttere tar med seg mye mer enn bare sterke prestasjoner når han nå kommer hjem til Bardufoss.

– Det er godt å ta med seg all den erfaringa som et mesterskap som dette gir meg. Det var mye nytt å forholde seg til, med tanke på våpen- og utstyrskontroll og til og med kontroll av hanskene før start, sier Morten Hol.

Nest beste norske

Han innledet junior-VM i skiskyting i Sveits med en litt svakere 35. plass på normaldistansen forrige søndag. Det gjorde at han falt ut av det norske laget som tirsdag vant stafett-gull i mesterskapet. Fredag slo Morten tilbake og var nest beste norske på en 5. plass på sprinten. Bare 15 sekunder fra gull og 4 sekunder fra bronse.

Søndag fulgte han opp med en 4. plass på jaktstarten. Igjen som nest beste norske. Martin Nevland fra Figgjo i Rogaland vant jaktstarten suverent. Han vant også normaldistansen i ungdomsklassen som er for 18-19-åringer.

Unødvendige bom

Morten Hol pådro seg en bom på stående skyting på sprinten. På jaktstarten måtte han ut i en strafferunde på første liggende skyting, der Morten var i tet og lå på skive en. På andre liggende fylte Morten Hol og var i tetkampen igjen, før han bommet på de to siste skuddene på første stående skyting. Med også en bom på siste stående endte han opp på en 4. plass, rundt en strafferunde fra bronsen. Gullvinner Nevland var 1.17 minutter før Morten i mål.

– Det er gode prestasjoner, selv om jeg gjerne skulle skutt bedre på jaktstarten. På tredje skyting på jaktstarten tror jeg at jeg blir for passiv. Det er idiotisk å pådra seg de bommene, sier Morten Hol.

Lærdom hjem

Han er fornøyd med at han klarte å omstille seg fra en svak normaldistanse og til to gode avsluttende konkurranser på tampen av VM-uka. Han tar også med seg lærdom i form av at han vet hva han bør bli bedre på fram til neste sesong:

– Jeg må lære meg å skyte raskere og klare å holde trykket bedre oppe på slutten av løpene. Sisterunden må bli bedre, sier Morten Hol.

Nå satser han på å ikke falle nedpå etter VM-deltakelsen, og avslutte sesongen på best mulig måte.

– Vi er jo bare så vidt halvveis i sesongen, så det blir ikke noe problem. Det er mange store oppgaver igjen, sier Morten Hol.