Gratis sanitetsprodukter til ungdom

Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: Gorm Kallestad / NTB
Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: Gorm Kallestad / NTB
Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Det er med stor interesse jeg har fordypet meg i ovennevnte saksutredning og som sak ble behandlet i formannskapsmøte 23.05.23. Det skulle ordførerens dobbeltstemme til for at saken ble avklart til videre behandling i kommunestyret.

Saksbehandler har gjort en imponerende innsats og ikke så helt få arbeidstimer med å beregne antall bind, menstruerende elever og pris pr bind osv. Rene mastergraden i logistikk. Det er helt utrolig at en slik hverdagslig sak for unge jenter i menstruell alder på to ungdomskoler i kommunen skal avstedkomme så mange diskusjoner. Det er i tillegg ikke kostnadene på ca. kr. 30.000 pr år som er det store problemet for kommunen, men administrasjonen av denne oppgaven! «Utdeling og påfyll av sanitetsprodukter vil kreve oppfølging fra ansatte. De ansatte som er tilknyttet skolene har i dag andre elevrettede oppgaver» heter det i saksutredningen. Hva i all verden menes med det? Er det matte, norsk eller engelsklæreren som skal stå for utdelingen? Når renholdspersonale nevnes som en mulighet, vil det kunne innebære en økt oppgaveportefølje! Det høres umiddelbar veldig komplisert når finere uttrykk brukes.

Det er i diskusjonen om administrasjon av nevnte oppgave at uttalelsene spesielt fra opposisjonen les AP, påkalles hoderysting og latter fra u.t. Det er uttalelser fra både de som har passert den menstruelle fasen og de som aldri har vært i den!

Da jeg for mange år siden bodde i Paris var det helt vanlig at alle toaletter hadde en kvinnelig dovakt som satt der og delte ut papir og såpe og så la du som besøkende en liten slant i skålen hun hadde foran seg. Det kunne jo være en mulig løsning her også. Det er sikkert noen hyggelige pensjonister som kan tenke seg oppgaven og kan i tillegg få kontakt med unge jenter som trenger hjelp. En slags helsesøster light!

Politikerne bør nå lytte til ungdomsrådet som har kommet med en enkelt og praktisk løsning på oppgaven. Renholderne har med seg sanitetsprodukter samtidig som de skal fylle på med do-og håndklepapir. Håper derfor vi slipper å lese samme argumentene i kommunestyret om denne saken. Hvis ikke, nærmer kommunepolitikerne seg farlig nær et opptak i Dusteforbundet som dessverre ikke eksisterer lenger.

Lykke til!

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS