VEISKADE: Dette hullet avdekket store utgravinger i veien mellom Olsborg og Målsnes søndag kveld. Foto: Privat
VEISKADE: Dette hullet avdekket store utgravinger i veien mellom Olsborg og Målsnes søndag kveld. Foto: Privat

Gravde ut stort tomrom i veien

MÅLSELV: Det ble et stort hull i veien da store mengder masse ble gravd ut da rørene i ei stikkrenne gled fra hverandre på fylkesveien mellom Olsborg og Målsnes.

Publisert Sist oppdatert

– Det er ikke uvanlig at dette skjer når det «aures ut» og stikkrennerør glir fra hverandre. Da blir det fort stygge hull i veien, sier Jarle Johansen i Statens vegvesen.

De sendte folk til stedet mandag for å reparere skadene på fylkesveien. Skaden skjedde om lag 12 km fra Olsborg.

Det skal være ei stikkrenne som er bygget av naturmurstein som har forskjøvet seg, får Nye Troms opplyst av lokalkjente. Det er heller ikke første gangen dette skjer.

Ble forbannet

Øyvind Sjøgren, som bor rett ved, var sikker på at han hadde punktert da han smalt med bilhjulet ned i det han trodde var et vanlig hull i veien søndag kveld.

– Jeg klarte ikke se det før jeg kjørte rett i hullet. Det slo godt i forstillinga på bilen, og jeg var sikker på jeg hadde punktert. Jeg var passelig forbannet da jeg gikk ut av bilen for å inspisere skadene, men kunne ikke se noe, skriver Sjøgren i ei melding til Nye Troms.

Stort krater

Da han etter ei stund så nærmere etter på hullet, oppdaget han at det ikke bare var et ordinært hull i asfalten. Fra han kjørte i det og til han sjekket det var hullet i asfalten blitt mye større og rundt 80 cm i diameter, og under asfalten var det et krater på 2-3 meter i diameter. Hullet ble markert for å hindre andre å kjøre i det, og de sa fra til Vegtrafikksentralen.

Natt til mandag gjorde mannskap fra Mesta ytterligere tiltak slik at det var mulig å passere området, før de utpå dagen startet utbedringsarbeidene.

– Dette blir fikset i dag, sa Jarle Johnsen mandag formiddag.

Powered by Labrador CMS