GIVERGLADE UNGDOMMER: Denne gjengen er det som har stått bak bidraget på over 80 000 kroner til Leger uten grenser. Foto: Privat
GIVERGLADE UNGDOMMER: Denne gjengen er det som har stått bak bidraget på over 80 000 kroner til Leger uten grenser. Foto: Privat

Grenseløs giverglede

MÅLSELV: Før de skiltes i vår, bestemte Bardufoss-russen at pengene de hadde samlet inn skulle gå til noe større enn dem selv. Nå er kontoen oppgjort, og 80 268 kroner overført til Leger uten grenser.

Publisert Sist oppdatert

– Det var litt delte meninger om det, men vi hadde avstemning, og da var det et stort flertall som stemte for at vi skulle gi pengene til et veldedig formål.

Det sier bardufossjenta Julie Skoglund, som var én av to økonomisjefer for avgangselevene på Bardufoss videregående skole i vår. Pengene fikk elevene inn ved å lage revy, selge egenprodusert russeavis og jobbe dugnad. Men da arbeidet startet, var det ingen som drømte om at de skulle sitte igjen med et så stort beløp da russetida var over.

– I begynnelsen av russeåret var vi vel mer redd for at vi skulle få for lite penger til det vi hadde lyst til å gjøre, men til slutt satt vi vel igjen med mer enn noen andre klasser før oss har gjort, sier hun.

Delte meninger

Før skoleslutt sto da valget mellom å dele pengene på elevene i kullet, eller å gi dem til et veldedig formål. Ifølge Skoglund ble det raskt avklart at et stort flertall ønsket å gi pengene til veldedighet.

– Det var vel maks 10 elever som vill at vi skulle ta pengene selv, og den store diskusjonen handlet vel mer om hvilket formål vi skulle gi pengene til. Vi landet altså på Leger uten grenser, og det tror jeg alle er godt fornøyd med, sier hun.

Årets avgangskull er ikke det første Bardufoss-kullet som bidrar til veldedighet, og bidraget til Leger uten grenser er heller ikke det eneste 2017-russen har levert fra seg.

– Vi var også med på Rosa sløyfe-aksjonen, og det ble også opplevd som veldig positivt blant elevene, sier Skoglund.

Nå er det det gått et halvt år siden russekullet avsluttet sin karriere på Bardufoss, og Skoglund har samarbeidet med russepresidenten og en annen økonomisjef med å forstå kontoavslutninga og overføringa av pengene til rette vedkommende.

– Det var noen innbetalinger som ikke kom inn før nå nylig, og derfor er ikke pengene overført til Leger uten grenser før nå. Men vi vet at pengene er blitt godt mottatt, og vi har allerede fått takkebrev, sier hun.

– Og nå har dere lagt ei høy liste for kommende kull. Vil dere oppfordre også framtidige avgangselever til å følge opp tradisjonen og gi penger til veldedighet?

– Ja, så absolutt. Dette er bare positivt, og i ettertid er det godt å tenke på at hele russegjengen har deltatt og stått på for dette, avslutter Julie Skoglund.

Powered by Labrador CMS