Været spiller inn:

BUTIKK: Mange av plantene som selges på Fagerlidal, er vanlige inneblomster som varer hele året. Foto: Elin Larsen
BUTIKK: Mange av plantene som selges på Fagerlidal, er vanlige inneblomster som varer hele året. Foto: Elin Larsen

«Grønn vinter» på Fagerlidal gartneri

MÅLSELV: Det produseres kvalitetsblomster i Fagerlidal gartneri, hvor alt plantes fra grunnen av. Likevel spiller været inn på salget av blomster.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom de siste 38 årene har Anne Marie Dahl og hennes mann Ivar Dahl, vært gartnere i eget hus her i Målselv. Sammen har de bygget Fagerlidal gartneri fra grunnen av, og skapt seg et solid navn innenfor blomster og hageutstyr ikke bare i Målselv kommune, men også i hele regionen. Fra 1997-2013 hadde de butikkutsalg på Andslimoen, men de siste fem årene har det vært en samlet bedrift i Fagerlidal.

- At vi har samlet hele bedriften på samme sted med både butikk og gartneri, er noe som vi ikke angrer på. Det er blitt en helhet på alt, som gjør det enklere å drifte, sier Anne Marie Dahl, daglig leder Fagerlidal gartneri.

Treg sommer

Det er ikke et ensidig gartneri som kun holder åpent om sommeren for slag av blomster. Butikken til Dahl er åpent året rundt, og her kan man komme innom å kjøpe blomster i alle varianter. Skal du ha en pen bukett til bryllup, begravelse, til kona di eller rett og slett pynte opp i din egen stue, får du det du ønsker på gartneriet.

- Akkurat nå holder vi på med sommersalget av blomster. Dette går litt tregt i år, og jeg skylder på været. Det har ikke akkurat vært den aller beste starten på sommeren værmessig, men salget av blomster går rimelig greit likevel, sier Anne Marie.

Planlegger mot jul

Selv om det er «grønn vinter» ute, går planlegginga av julestjernene som skal selges til jul som planlagt. Om to uker kommer Dahl til å starte plantingen av småstjerner som skal godgjøre seg fram mot julesalget.

- Her i gartneriet går året i sesonger, hvor den beste perioden er sommer og jul. På sommersalget kommer det mange kunder innom for å kjøpe blomster og planter til hagene sine, mens julesalget hovedsakelig går i typiske juleblomster som skal være innendørs, sier Anne Marie.

Julestjernene som selges hos Anne Marie, har dermed kortreist vei til butikken de skal selges i.

- Det stemmer at julestjernene ikke trenger å fraktes fra sør og opp hit til nord med store biler, innpakket og kanskje utsatt for kulde. Her blir de kun fraktet rett fra drivhuset og inn i butikken, sier hun.

Skoleungdommer i jobb

Gjennom sommerhalvåret har Anne Marie ansatt skoleungdommer som jobber i gartneriet med henne. Kanskje finner man ei framtidig gartnerspire hos en av dem med tid og stund.

- Vi synes dette er en grei arbeidsplass å være på. Man får innblikk i gartnerfaget, og får erfaring med hvordan man skal behandle kunder som kommer innom. Vi synes dette er lærerikt, sier sommervikarene Tiril Lundnes og Ida Sofie Daleng.

Powered by Labrador CMS