TIL TOPPS: Med gull til Emil Skjellberg (t.v.) og bronse til Bjørn-Anders Eriksen på fredagens normaldistanse under Hovedlandsrennet i Holmenkollen viste de to at det gror godt i skiskyttermiljøet hos Målselv skiskyttere. Foto: Arnt-Ove Skjellberg
TIL TOPPS: Med gull til Emil Skjellberg (t.v.) og bronse til Bjørn-Anders Eriksen på fredagens normaldistanse under Hovedlandsrennet i Holmenkollen viste de to at det gror godt i skiskyttermiljøet hos Målselv skiskyttere. Foto: Arnt-Ove Skjellberg

Gull og bronse til unge Målselv-gutter

Med prikkfri skyting viste Emil Skjellberg og Bjørn-Anders Eriksen hele norgeseliten at det gror godt i skiskyttermiljøet i Målselvs skiskyttere. Fredag tok de likegodt gull og bronse i hovedlandsrennet.

Publisert Sist oppdatert

På normaldistansen i gutter 15-årsklassen fikk de begge fullt hus på standplass. Raskest i sporet var Emil Skjellberg som gikk suverent raskest av samtlige 52 deltakere, og i mål var Skjellberg 51,6 sekunder foran toer Tord Hareland Berget fra Dombås.

– Jeg kan ikke annet enn å være fornøyd. Det var stort å vinne, sier Emil til Nye Troms.

Med tanke på at han hadde korona i januar sier han det var med viss spenning han stilte til start i Holmenkollen.

– Å vinne hadde jeg ikke forventet. Det er derfor ekstra artig at man får igjen for all treningen som er lagt ned, sier Emil, som går sprintdistansen på lørdag og stafett på søndag.

Overraskende pallplass

Der får han med seg klubbkamerat Bjørn-Anders Eriksen, som sikret seg en overraskende bronse på fredagens 7,5 km normaldistanse.

– Ja, dette var overraskende. Pallplass hadde jeg ikke forventet, sier Bjørn-Anders.

Som sin klubbkamerat skjøt han samtlige blinker rett ned.

– Styrken min er på standplass, og med tanke på at jeg hadde korona for få uker siden er jeg også fornøyd med farta i sporet, selv om jeg fremdeles merker det på formen, sier Bjørn-Anders.

Artig å slå østlendingene

At to fra samme klubb kunne stå på seierspallen er han spesielt fornøyd med.

– Emil gikk styggfort. Det er samtidig veldig sterkt at vi er to fra samme klubb på pallen. Det er ekstra deilig å kunne slå østlendingene, avslutter Bjørn-Anders Eriksen.

Maksimal uttelling

Fornøyd med guttenes prestasjoner er også Arnt-Ove Skjellberg, pappa til Emil og en av guttenes trenere.

– Det var helt maksimalt uttelling. Jeg hadde aldri drømt om noe som dette her. Det er artig at de får tilbake for arbeidet de har lagt ned og jobbet så målbevisst og dedikert mot, sier Arnt Ove Skjellberg.

Emil Skjellberg knuste resten av 15-åringen i landet og gikk inn til en suveren seier på fredagens normaldistansen, nærmere 52 sekunder foran nummer to.

At sønnen har genene fra mora er han glad for, samtidig som han selv nok skal ha en stor del av æren for at gutten er blitt en svært lovende skiskytter.

– Jeg vil heller skryte av miljøet i klubben, som er unikt. Her har vi mye bra og mange lovende utøvere, avslutter Arnt-Ove Skjellberg.

Powered by Labrador CMS