MÅ GI SEG: Gunnar Seipäjärvi har opplevd det som en sann glede å selge sjømat fra Balsfjord i nord til Gratangen i sør det siste året. Nå må han imidlertid avvikle Gunnars Sjømat av helsemessige årsaker. Målet hans er å finne en arvtaker til virksomheten.
MÅ GI SEG: Gunnar Seipäjärvi har opplevd det som en sann glede å selge sjømat fra Balsfjord i nord til Gratangen i sør det siste året. Nå må han imidlertid avvikle Gunnars Sjømat av helsemessige årsaker. Målet hans er å finne en arvtaker til virksomheten.

Gunnar slutter som fiskeselger

OLSBORG: I februar i fjor etablerte Gunnar Seipäjärvi den første fiskebilen med base i Bardu. Nå må han slutte som fiskeselger av helsemessige årsaker.

Publisert Sist oppdatert

Gunnars Sjømat hadde sin første salgsdag 7. februar 2017. Begivenheten fant sted på Setermoen med både ordfører og næringssjef til stede. Ifølge Nye Troms sin omtale av åpninga solgte Seipäjärvi fisk som varmt hvetebrød.

Det siste året har den pensjonerte bankmannen turnert fra Balsfjord i nord til Gratangen i sør med sin fiskebil, men med Balsfjord, Bardu og Målselv som sitt primære salgsområde. Fredag 2. mars var det imidlertid slutt. Da solgte han sin siste sjømat på Storsteinnes.

– I samråd med helsetjenesten har jeg besluttet å avvikle Gunnars Sjømat. Det er bare å beklage at helsa ikke strekker til, for det har vært en fantastisk reise det siste året, sier bardudølen, som opprinnelig kommer fra Bugøynes i Øst-Finnmark.

Må ha godt humør

Seipäjärvi ønsker å takke alle kundene som har kjøpt fisk og fiskeprodukter hos Gunnars Sjømat. Ifølge han var mottakelsen svært god i alle kommunene. Fiskebilen har hatt faste kunder og nye kunder hele tida.

– Gunnars Sjømat har hatt ei positiv utvikling hele tida. Drifta har gått med overskudd, og det er ikke noe problem å livnære seg på å selge fisk og fiskeprodukter. Men ingenting kommer av seg selv. Du må være opplagt hver dag, og så må du ha godt humør.

Fiskeselgeren har hatt som konsept å tilby sjømat av beste kvalitet. Leverandøren hans har avtale med Bring, slik at han ikke trengte å hente fisken selv. Den ble levert på døra hans i Bardu.

Det største trøkket av kunder har vært i skreisesongen om vinteren, men salget har gått jevnt og trutt gjennom hele året. Gunnar Seipäjärvi har solgt det meste innen nordnorsk sjømat, inkludert kongekrabber fra heimbygda Bugøynes, reker, villaks og lutefisk.

Håper på arvtaker

Nå håper den avtroppende fiskeselgeren at noen ønsker å kjøpe virksomheten hans og overta konseptet med å selge sjømat av beste kvalitet. Folk er så fiskehungrige at han mener det definitivt er penger å tjene for noen som ønsker å videreføre fiskebilen lokalt.

– Hvis ingen vil overta, kommer jeg til å selge de enkelte tingene i virksomheten, inkludert fiskebilen. Jeg får nok salg på alt, men det hadde vært bra hvis noen overtar alt med videre drift som formål, avslutter Seipäjärvi.

Powered by Labrador CMS