«CHEESE»: Det ble et behørig gruppebilde til slutt hvor samtlige ropte «cheese» så høyt de bare kunne. Foto: Torbjørn Kosmo
«CHEESE»: Det ble et behørig gruppebilde til slutt hvor samtlige ropte «cheese» så høyt de bare kunne. Foto: Torbjørn Kosmo

Hadde camp for et knippe Bardu-barn

BARDU: Tirsdag like etter lunsjtider møtte avisa 20 naturglade barn ved Toftakervannet. Der satt dem å spikket pølsespyd og koste seg i naturen.

Publisert Sist oppdatert

Camp Bardu arrangeres i år av folkehelsekoordinator Jeanette Jørgensen og leder i Barnas naturpark Ida Steien Bjerka og Vaiva Lieblein som er miljøterapeut for barn og unge. Dette er det femte året hvor Camp Bardu arrangeres i Bardu.

Campen arrangeres fra den 14. til den 16. august.

Bjerka og Jørgensen forteller at de har fått finansiell støtte fra friluftsrådet for å arrangere Camp Bardu.

- Friluftsskolen er et tilbud som finnes nesten over hele Norge. Det er friluftsrådet som får penger fra en sentral pott og de deler da videre midler til lokale arrangører. I Bardu er det Jeanette som har ansvaret og jeg er med for Barnas naturpark, sier Steien Bjerka.

Jørgensen skyter inn:

- I tillegg til den nasjonale potten som friluftsrådet søker om har jeg søkt om barnefattigdomsmidler fra Bufdir og har fått innvilget en god del. Vi prøver å nå den målgruppen også, sier hun.

For alle

Bjerka er klar på at Camp Bardu skal være et tilbud for alle.

- Dette er et lavterskeltilbud. Alle skal få være med uansett tidligere erfaring med friluftsliv. Vi fokuserer på enkelt friluftsliv. Vi fokuserer på enkelt friluftsliv og ting som barna kan gjøre selv senere, sier hun.

I løpet av perioden Camp Bardu arrangeres skal barna innom forskjellige nyttige lærdommer.

- Det er en del obligatoriske temaet som man skal innom. Allemannsretten har vi vært innom i dag. Vi skal også lære om kartforståelse og prøver å lære dem det på en artig måtte. Ellers er det ekspedisjon som er obligatorisk. Det skal vi ha i morgen hvor vi forflytter oss fra Abborvatnet til Steilan med gruppoppgaver underveis, sier Bjerka.

Ventelister

Jørgensen forteller at Camp Bardu har blitt så populært blant barna at de gleder seg i år flere år i forkant.

- Vi har venteliste hvert år. Vi vet om både tredje- og fjerde-klassinger som gleder seg til de skal begynne i femteklasse sånn at de får være med. I år har vi hatt to camper, en før sommeren og en nå. Det er for å nå flest mulig. Vi har 20 plasser per camp og har i år tatt imot 40 barn, sier hun.

Bjerka poengterer at det ikke er ønskelig å ha 40 barn samtidig på campen, rett og slett for å kunne få bedre kontakt med barna. Derfor valgte dem å arrangere to camper med 20 deltakere på hver camp.

- Vi er bevisst på at vi ikke ønsker å ha 40 barn samtidig. Vi skal bli kjent med barna, de skal bli kjent med oss og det skal være trygt, godt og artig å være her, sier hun.

Jørgensen mener det er viktig å benytte seg av nærområdene i forbindelse med campen.

- Det er viktig for oss å bruke nærområdet slik at barna kan dra hit andre ganger. Vi lager maten ute og spiser en del fisk. Det er ikke alle som er like glad for det når de hører det, men de fleste er positivt overrasket og lager det videre med foreldrene i ettertid, forteller hun.

«CHEESE»: Det ble et behørig gruppebilde til slutt hvor samtlige ropte «cheese» så høyt de bare kunne.

Powered by Labrador CMS