HØYTID: Det var høytid da Stridstrenbataljonen i Brigade Nord sine nye og moderne lastevogner ankom Bardufoss. Foto: Forsvaret. Foto: Forsvaret
HØYTID: Det var høytid da Stridstrenbataljonen i Brigade Nord sine nye og moderne lastevogner ankom Bardufoss. Foto: Forsvaret. Foto: Forsvaret

Hæren har fått splitter nye lastevogner

Onsdag i forrige uke ankom 16 nye og moderne lastevogner til Stridstrenbataljonen i Brigade Nord på Bardufoss. Ytterligere 30 lastevogner er ventet.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Hæren i en pressemelding.

Av de totalt 46 lastevognene som vil være på Bardufoss, skal 21 av disse være pansrede. De resterende 25 vil være klargjort for å kunne pansres ved behov.

De som er vant med å se militære lastebiler på veiene i nord, må nå belage seg på et nytt syn.

– Du ser at det er nytt og moderne utstyr for oss. Nye vogner øker den operative evnen vår. Vi får bedre beskyttelse som en følge av pansring, vognene blir stående mye mindre på verksted, og de er raskere og tar seg meget godt frem i terrenget, sier bataljonssjef i Stridstrenbataljonen, Nina Sofie Berg.

Hun fortsetter:

– Vi sier at logistikken er «kraften bak slaget». Det er vi som frakter ammunisjon, kjøretøy, mat, drivstoff, og så videre fram til kampavdelingene våre. Uten forsyninger mister de evnen til å slå. Det sørger vi for at de kan fortsette med, sier Berg.

Noen menneskelige aspekter som følger av å ha fått nye vogner er også viktig å få med seg. Et godt førermiljø å jobbe i gir sjåførene større utholdenhet, tar bort frustrasjoner over utstyr som ikke fungerer, og øker motivasjonen til å gjøre jobben.

– Nytt utstyr er og blir en motivasjonsfaktor, supplerer transportkompanisjef Monica Hongset.

Powered by Labrador CMS