RASERT: Slik ser pallbingen ut etter at noen ødela den på fredag. Bingen har vært flittig brukt av elevene. Foto: Fredrikke Fjellberg Moldenæs
RASERT: Slik ser pallbingen ut etter at noen ødela den på fredag. Bingen har vært flittig brukt av elevene. Foto: Fredrikke Fjellberg Moldenæs

Hærverk på Olsborg skole

OLSBORG: Da skoledagen var over på fredag, tok noen seg den frihet å ødelegge pallbingen til barna på Olsborg skole. Det syns barna på SFO var dårlig gjort.

Publisert Sist oppdatert

I høst ble pallbingen til etter en idemyldring på sjuende trinn for å finne på mer aktivitet i skolegården. Sjuende trinn tok initiativ sammen med kunst- og håndverkslærer til å bygge en pallbinge etter ide fra Karlstad skole. De fikk også noe hjelp fra foresatte til å innhente paller og skru disse sammen. Inni bingen kan barna spille fotball. Rektor på Olsborg skole, Marte Karlsen, forteller at bingen er en alternativ fotballbane når den store fotballbanen er stengt.

– Ungene har elsket den på tvers av klassene, forteller Karlsen.

Stor verdi for elevene

Etter siste skoledag på fredag, ble bingen ødelagt. Karlsen forteller at det ikke er store verdier i selve pallbingen, men at verdien for elevene er stor.

– Den har skapt mye aktivitet hos barna, sier Karlsen.

Hun synes det er trist at noen har ødelagt bingen. Det er ikke første gang at hærverk finner sted på skoleområdet. Hun oppfordrer derfor nærmiljøet til å gi skolen tilbakemelding dersom de ser noe. Hun håper de skyldige melder seg, og ønsker at folk tar kontakt dersom de har sett noe.

– Skolen vurderer hva som skal gjøres videre. Dersom den eller de som har gjort det melder seg, skal de få muligheten til å sette bingen i stand igjen, sier Karlsen.

RASERT: Slik ser pallbingen ut etter at noen ødela den på fredag. Bingen har vært flittig brukt av elevene.

SFO-barna er skuffa

Det er sommerferie for skolebarna, og få elever igjen på skolen. Barna på SFO er enda på skolen, og synes det er veldig synd at de ikke får leke i bingen. Fillip Paruch, Hanna Otelia Hjemly Olsen og Mina Sørli forteller at bingen brukes mest av elevene i fjerde klasse og oppover.

– Det var veldig dumt at den ble ødelagt nå som vi endelig kan bruke den, sier Hanna, og legger til;

- Det var dårlig gjort.

Rektor Karlsen forteller at skolen får prøve å sette pallbingen opp igjen til neste år, dersom ingen melder seg.

Powered by Labrador CMS