NY I JOBBEN: Hallur Thordarson har lang og bred erfaring med næringsutvikling og investering fra før av, men nå tar han for alvor fatt på oppgavene som venter i hans nye jobb som daglig leder for Målselv Boligbygg og Eiendom. Foto: Torbjørn Kosmo
NY I JOBBEN: Hallur Thordarson har lang og bred erfaring med næringsutvikling og investering fra før av, men nå tar han for alvor fatt på oppgavene som venter i hans nye jobb som daglig leder for Målselv Boligbygg og Eiendom. Foto: Torbjørn Kosmo

Hallur fra Island skal utvikle kommunal eiendom i Målselv

MOEN: Han har mange års erfaring med investering og næringsutvikling i fra både inn- og utland. Nå tar Hallur fatt på Målselv kommune sine eiendommer.

Publisert Sist oppdatert

Det er om lag to uker siden han startet i jobben som daglig leder for Målselv Boligbygg og Eiendom, som er Målselv kommunes nye eiendomsforetak.

Men det islendingen Hallur Thordarson nå skal ta fatt på, vil handle om å forvalte og utvikle Målselv kommunes eksisterende eiendommer og investere i nye.

Og veien fra Island til Målselv har gjennom årene ledet han innom flere forskjellige land, jobber og områder.

– Jeg har drevet et eget konsulentselskap på Island i 17 år, før jeg flyttet til Hammerfest i 2012. Der var jeg i et næringsutviklingsselskap og drev på med generell næringsutvikling i privat regi, sier han.

Fra Spania til Spikkestad

I årene etter Hammerfest bodde han i Spania, men jobbet i London.

– I London jobbet jeg for et privat investeringsfond som hadde Skandinavia som område. Der gjaldt det oppkjøp av selskaper og eiendommer i krise. Jeg brukte å sette meg på flyet mandag morgen, og fløy tilbake til Alicante på fredagskveldene, forteller han.

All reisingen ble etter hvert slitsomt for både Thordarson, hans kone og tre barn, så da gikk turen tilbake til Norge. Nærmere bestemt Spikkestad.

Der drev han et eget konsulentselskap.

Fattet interesse

Men så kom koronaen.

– Det var plutselig ikke så mye fart i hverdagen. Etter hver lettet koronasituasjonen i hele verden litt, og jeg ble oppmerksom på denne stillingen som ble lyst ut. Jeg sjekket litt opp hva som lå bak, og det var interessant nok til at jeg valgte å søke på denne jobben, sier Thordarson.

– Så hva var det egentlig som fikk deg til å søke på jobben?

– Jeg er en ivrig fisker, liker naturen og jeg sykler mye, så på privaten ville det være kjekt å bo her. Vinteren og Nord-Norge fyller mine behov på det private. Samtidig er det kjekt å komme inn selskapet i en tidlig fase og være med på å bygge opp noe. Vi startet med et hvitt ark, som man deretter kan fylle inn, sier Thordarson.

Gleder seg stort

Som erkjenner at han gleder seg til å realisere prosjekter på kommunens bestilling.

– Det blir spennende å realisere de bestillingene som kommer, og få de i havn. Det er et felles ansvar mellom meg, kommunedirektøren, og kommunestyret, å sørge for at alle fakta ligger på bordet om hva som er mulig, og hva som ikke er mulig. Det blir spennende å se tingene som blir bestilt bli bygget opp. Jeg vet hvilke ønsker som finnes, men så må vi bare se om den virkelige verden takler det, sier han.

Han legger til:

– De har ikke hentet inn Ronaldo. De har bare hentet inn Hallur fra Island. Jeg skal nok få til det meste som min kompetanse kan gjennomføre, og så blir det sikkert andre ting jeg ikke klarer å gjennomføre, men slik er livet, sier han ydmykt.

– Rett mann for jobben

Styreleder i Målselv Boligbygg og Eiendom, Astrid Fjose, er glad for å ha med Hallur på laget.

– Han har en bakgrunn som er veldig relevant for oppgaven. Han har mye erfaring fra tilsvarende prosjekt, og han er dynamisk, aktiv og framoverlent. Det tenker jeg er veldig viktig i arbeidet, sier hun.

Som også mener Thordarson er den mannen selskapet trenger for å takle stadig flere ønsker fra Målselvs kommunestyre.

– Ønskelista er ganske stor, og da tror jeg at han er rett mann for oppgaven. Han har erfaring fra utlandet, men også fra Hammerfest. Han vet hva han kommer til i mindre urbane strøk enn de som finnes i utlandet, sier Fjose.

Som svarer slik på spørsmålet om hva selskapet ønsker å utrette i framtiden.

– Vi ønsker at kommunen skal kunne være en aktiv aktør i eiendoms- og samfunnsutviklingen, og at prosjektene vi skal gjennomføre gir en god samfunnsvirkning, sier styreleder Astrid Fjose.

Powered by Labrador CMS