SMITTE: Det er nå kjent at det er smitte av covid-19 ved Nordkjosbotn videregående skole. Foto: Ivar Løvland (arkiv)
SMITTE: Det er nå kjent at det er smitte av covid-19 ved Nordkjosbotn videregående skole. Foto: Ivar Løvland (arkiv)

Halvparten i karantene ved Nordkjosbotn videregående skole

BALSFJORD: Halvparten av alle elever og ansatte er satt i karantene ved Nordkjosbotn videregående skole.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer fram i ei pressemelding fra Troms fylkeskommune søndag kveld. Fredag gikk fylkeskommunen ut og sa at alle videregående skoler i Troms og Finnmark skulle ha digital hjemmeundervisning de neste to ukene. Det stoppet assisterende fylkesmann Bård Pedersen lørdag. Dette fordi det er opp til kommunelege og smittevernlege å fatte slike avgjørelser lokalt.

I Nordkjosbotn ble det konstatert 5-6 tilfeller av covid-19 i løpet av helga. Dette skriver fylkeskommunen i pressemeldinga søndag kveld om statusen ved de ulike videregående skolene, basert på kommunenes smittemyndigheters råd:

Nordkjosbotn vgs

Nye positive smittetilfeller oppdaget i helgen, skolen har over 50% av elever og ansatte i karantene og resten har veksling mellom digital og stedlig opplæring basert på smittemyndighetenes råd.

Tromsdalen vgs

Alle elever og ansatte i karantene, basert på smittemyndighetenes råd. Alle elever er testet.
Ishavsbyen vgs: 6 elever smittet, 4 nye i løpet av helgen. Alle elever og ansatte i karantene, basert på smittemyndighetenes råd. Nye positive smittsvar i kveld. Avventer testing av alle elever, kun noen få er testet.

Kongsbakken vgs

Alle elever og ansatte er testet, noen klasser enda i karantene, men mange elever er tatt ut av karantenen. Smittemyndighetene har tilrådd kun digital opplæring en tid fremover.

Kvaløya vgs

1 elev med smitte oppdaget søndag, noen klasser satt i karantene. Avventer ytterligere råd fra smittemyndighetene. Skolen har veksling mellom digital og stedlig opplæring i kommende uke basert på smittemyndighetenes råd.

Breivang vgs

Skolen har veksling mellom digital og stedlig opplæring i kommende uke basert på smittemyndighetenes råd.

Alta vgs

2 smittetilfeller oppdaget i dag, og pga ukontrollert smitte er alle skolens ansatte og elever satt i karantene fra i dag basert på smittemyndighetenes råd.

Dette betyr at omlag 5000 av TFFK`s ca. 8800 elever er under tiltak basert på smittemyndighetenes råd, i form av enten karantene eller veksling mellom digital og stedlig opplæring. Det er et økende antall i karantene. Ingen er under tiltak fra skoleeier eller skolene selv, alt er basert på de ulike kommunenes smittemyndigheters råd.

Powered by Labrador CMS