FILMSKOLE I AUSTRALIA: Hanna Skogstad kommer snart hjem fra utvekslingsoppholdet i Australia, og gleder seg til å være med på premieren av 'Skjelvet' i august. Foto: ANDREA RÅDAHL
FILMSKOLE I AUSTRALIA: Hanna Skogstad kommer snart hjem fra utvekslingsoppholdet i Australia, og gleder seg til å være med på premieren av "Skjelvet" i august. Foto: ANDREA RÅDAHL

Hanna fra Målselv medvirker i norsk kinosatsing

MÅLSELV/OSLO: Filmen «Skjelvet» omtales som en av Norges store kinosatsinger i 2018. Hanna Skogstad (22) fra Moen i Målselv medvirker i filmen, og får spille mot Jonas Oftebro.

Publisert Sist oppdatert

For tiden er Hanna på utveksling i Australia, der hun studerer på filmskole. Snart går turen tilbake til Norge, etter seks måneder på andre siden av kloden. Tidsforskjellen mellom Norge og Australia er stor. Til tross for dette har Hanna tatt seg tid til å fortelle oss litt om hennes første store møte med filmbransjen i Norge.

– Da jeg flytta fra Målselv til Oslo, meldte jeg meg inn i flere castingbyrå, og gikk på ulike auditions til forskjellige roller. Jeg er egentlig ikke skuespiller, og det var naturligvis mange roller jeg ikke fikk, forteller hun.

Etter ei stund på teaterskole, fant Hanna ut at det heller var film og produksjon av film hun ville drive med. Likevel valgte hun å gå på audition for en rolle i filmen «Skjelvet».

– Men jeg fikk ikke den rollen jeg gikk på audition for, forklarer hun.

Telefon fra regissør

Tiden gikk, og «Skjelvet» var glemt. Plutselig en dag fikk Hanna en telefon fra regissøren. Han hadde sett gjennom prøvespillingen hennes, og tenkte henne til en annen rolle i filmen.

– Også fikk jeg rollen, utdyper Hanna.

Hanna vil ikke avsløre for mye om hva rollen går ut på, men kan røpe så mye som at hun spiller mot Jonas Oftebro. Oftebro spiller rollen som Sondre, sønnen til geologen Kristian Eikjord, spilt av Kristoffer Joner. Det er denne familien filmen i hovedsak dreier seg rundt.

I virkeligheten er Oftebro sønnen til de anerkjente norske skuespillerne Anette Hoff og Nils Ole Oftebro. Mange kjenner kanskje også til storebror Jakob Oftebro som har spilt i en rekke store filmsatsinger i Norden.

«Skjelvet» er en oppfølger til katastrofefilmen «Bølgen» som kom ut i 2015. «Skjelvet» viser til at Oslo ble rammet av et jordskjelv med styrke 5,4 på Richters skala i 1904, og tar for seg hendelsesforløpet dersom et langt større jordskjelv skulle treffe hovedstaden i dag.

Mye arbeid for få sekunder

Hanna poengterer at hun ikke har en stor rolle i filmen, og viser til at det er mye arbeid som ligger bak få sekunder på skjermen.

– Jeg ble overrasket over hvor enormt mye arbeid som ligger i å lage en film, og alle de menneskene som jobber bak kamera, forteller hun.

Og skal vi tro Hanna rett, var alle veldig hyggelig og forståelsesfulle.

– De var alle veldig jordnære, og jeg følte meg velkommen. Jeg følte naturligvis på presset, på grunn av alle menneskene rundt, og med tanke på hvor stor produksjonen var. Jeg ville ikke være den som forsinka prosessen, sier hun.

Hanna forteller videre at hun var med på filming både i Oslo og Praha.

– Jeg var i Australia da jeg fikk beskjed om at det skulle tas et ekstra opptak i Oslo. Da var det bare å reise tilbake til Oslo for siste del, forteller hun, og legger til;

– Det har vært utrolig lærerikt for meg som studerer film å få ta del i alt som skjer bak kamera.

Skjelvet har Norgespremiere 31.august.

Powered by Labrador CMS