VISES I JULA: Heggelia kino innleder romjulskinoen med Dyrene i Hakkebakkeskogen tredje juledag.Foto/Copyright: SF Studios / Qvisten Animasjon
VISES I JULA: Heggelia kino innleder romjulskinoen med Dyrene i Hakkebakkeskogen tredje juledag.Foto/Copyright: SF Studios / Qvisten Animasjon

Håper å starte en tradisjon

MÅLSELV: I år inviterer Heggelia kino og Setermoen kino til romjulskino. Dette kan det bli juletradisjon av.

Publisert Sist oppdatert

Dette er første gang i Vidar Fagerlis syv år som kinosjef for Heggelia kino at det settes opp filmvisninger i romjula. Soldatene er på juleperm, men Fagerli synes det er viktig å gjøre kinoen litt mer uavhengig av soldatene.

– Jeg husker selv da jeg vokste opp i Harstad at jeg syntes det var koselig å gå på kino i jula også. Det er jo ei stille tid, og folk er hjemme på juleferie, sier kinosjefen.

Fagerli har satt opp åtte filmer på to dager, og det er filmer både med og uten juletema. Filmene er satt opp for å treffe alle aldersgrupper, og romjulskinoen starter med «Dyrene i Hakkebakkeskogen» tredje juledag. Heggelia kino har allerede hatt førpremiere på filmen, og den ble godt mottatt. Fjerde juledag kan man blant annet se «Snekker Andersen og julenissen».

– Snekker Andersen er allerede i år med på å toppe kinostatistikken sammen med «Kongens Nei». Det er artig at to norske filmer topper statistikken vår, sier Fagerli.

Romjulskinoen i Heggelia avsluttes med «Hundreogettåringen som stakk fra regningen», en oppfølger av «Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og stakk». Denne settes opp i «Blacboxen», og Fagerli regner med at salen fylles opp. Han håper mange finner veien innom kinoen i romjula.

– Jeg håper at folk kjenner besøkelsestida. Jeg kan si det slik at hvis det blir godt besøkt i jula, så blir det tradisjon, sier kinosjefen.

Setermoen har tidligere hatt kinovisning i romjula, og de prøver seg på nytt i år de også. Kinoansvarlig Fredrik Thomassen mener det er viktig å kunne gi et slikt tilbud når man har en kino i bygda. Andre juledag vises «Snekker Andersen og julenissen», og fjerde juledag vises sci-fi-filmen «Passengers» som er regissert av norske Morten Tyldum. Thomassen vet fra tidligere år at romjulskino settes pris på.

– De årene vi har hatt det, har det vært bra oppmøte, sier han.

Øverbygd kino skal ikke ha filmvisning i jula.

– Vi har gitt kinomaskinisten fri og stengt av hele bygget for jula. Vi er tilbake i januar, og da går det slag i slag fra uke to, sier velferdsoffiser Han Tore Engstad.

Powered by Labrador CMS