Nyoppstarta antirustverksted gjør det godt på Mestervik:

FERDIG BEHANDLA: Slik kan det se ut etter en runde med vasking, sandblåsing og behandling. Foto: Sol Gabrielle Larsen
FERDIG BEHANDLA: Slik kan det se ut etter en runde med vasking, sandblåsing og behandling. Foto: Sol Gabrielle Larsen

– Håper bedriften vokser seg stor

MESTERVIK: Kort tid etter WM Shop åpna dørene valfarter det folk fra fjern og nær som vil behandle bilen sin mot rust.

Publisert Sist oppdatert

Midt mellom Miljøbygget og konkursboet til Sip på Mestervik finner vi verkstedet. Her har daglig leder Daniel Fagerli (26) starta med antirustbehandling og sandblåsing sammen med sin makker Tore Workinn. Det har de drevet med siden september i fjor – til stort hell.

– Vi er nyoppstarta, og det tar tid å bygge seg opp. Men vi har hatt en veldig bra start så langt. Jeg håper det vil fortsette. Så langt har vi fått gode tilbakemeldinger. Spesielt i høst hadde vi stor pågang, sier Fagerli.

En hjelpende hånd

26-åringen er for tiden i pappaperm for datteren Naia på ett år og tre måneder. I hans sted fungerer i mellomtiden Karl Jørgensen. De håper begge to på at verkstedet på sikt vil generere flere arbeidsplasser i kommunen.

– Det er ikke mange arbeidsplasser her. Det er nok også årsaken til den store utflyttinga. Verkstedet gir store muligheter for jobb. Det er viktig å vise ungdommene at dette kan være en bra framtidig arbeidsplass, sier Jørgensen.

Daniel Fagerli jobba på Ewos på Bergneset før han starta opp antirustverkstedet. Han har også bakgrunn fra motocrossmiljøet.

Det er Fagerli enig i.

– Jeg har lyst til at bedriften skal vokse. Planen er å leie inn og ansette flere folk i framtida. Det er viktig at ungdommene vokser opp med flere arbeidsplasser rundt seg, sier han.

Utenfra kan det virke som de allerede er godt i gang med den prosessen. For da Nye Troms besøkte dem fredag, møtte vi på 12 år gamle Kevin Furumo i verkstedet.

– Det er fint å være her. Jeg har vært med noen ganger før, men i dag er første gangen jeg er med en hel dag, sier han.

– Han fikk seg en kopp kaffe før vi starta, sier Jørgensen.

– Hvordan smakte det, da?

– Det var helt greit, sier 12-åringen.

Tilbyr leiebil

Verkstedet skal være det eneste i sitt slag i Troms som er godkjent av Norsk antirustforening. De henvender seg først og fremst til privatkunder og tar imot både eldre og nyere biler for behandling.

– Nå som veiene saltes mer og mer, så er det et marked for et slikt verksted her. Eldre biler, som man ønsker å bevare, trenger antirustbehandling. Og har man kjøpt en ny bil, så kan det være lurt å behandle den slik at den beskyttes mot rust. Det blir faktisk rust på de fleste bilene som er eldre enn tre år, sier Fagerli.

Slik kan det se ut etter en runde med vasking, sandblåsing og behandling.

Verkstedet bruker et par dager på behandlinga. I mellomtiden tilbyr de leiebil til de som trenger det. Så langt har de tatt imot både lokale folk og kunder fra Tromsø, Finnsnes, Senja og Harstad.

– Vi sandblåser også andre ting, som motorsykkeldeler, containere, interiør og møbler. Alt av metall kan vi behandle. I framtida skal vi også starte med pulverlakkering, sier Fagerli.

Powered by Labrador CMS