Verdensmester Petter Solberg:

LYKKE: Petter Solberg har ikke klokketro på å trone øverst på pallen i år, men håper på fiskelykke. Arkivfoto: Torbjørn Haugli
LYKKE: Petter Solberg har ikke klokketro på å trone øverst på pallen i år, men håper på fiskelykke. Arkivfoto: Torbjørn Haugli

– Håper jeg får laks i Målselva

Petter Solberg kommer for tredje gang til Målselv og ser frem til mer enn Norges Råeste Bakkeløp. Spydebergingen har nemlig enda til gode å få napp i det lokale lakseldoradoet.

Publisert Sist oppdatert

– Det er utrolig moro å være tilbake, spesielt med tanke de siste årene med nedstengning, sier rally-legenden Petter Solberg.

For øyeblikket befinner den triple verdensmesteren seg i Rally Estland med sin sønn Oliver Solberg i det han tar telefonen. Travelt opptatt med service på bilen inn mot løpet, likevel tar han seg tid til en rask prat. Sønnen Oliver deltar i WRC-3 klassen og skal kjøre EM-runde i rally.

– Bakkeløpet er den eneste konkurransen jeg deltar i, sier Solberg.

Skitt fiske

Solberg beskriver turen til nord som en liten ferie, samtidig som han får pirret konkurranseinstinktet igjen. Etter flere besøk i Målselv er han blitt glad i området og menneskene.

– Jeg gleder meg til å komme tilbake, sier Petter Solberg.

Med tanke på at det er langt fra første gangen spydebergsraketten har funnet veien nordover til Målselv og dens fristelser, så har han tidligere prøvd laksefiske i Målselva. Tidligere har fangsten utenom bakkerekorder uteblitt. I år håper han derimot det snur.

– De siste gangene har jeg ikke fått noe som helst, jeg håper det endrer seg i år, flirer Solberg.

Sagnomsust bil

Som tidligere skrevet, så stiller Solberg i sin Citroen DS RX. Bilen har vunnet to VM-gull på rad i rallycross, og i tillegg har sønnen Oliver Solberg tatt nordisk gull i samme bil.

– Jeg har ikke kjørt bilen siden 2016, så det skal bli veldig spennende, sier Petter Solberg.

Bilen har siden den gang stått i Sverige. Solberg har et bilmuseum i Torsby, nært grensen til Norge. Sett bort fra enkelte justeringer i form av at bilen er redusert med 200 kilo, så er bilen identisk som den han selv vant tidenes første rallycross VM med.

Håper på folkefest

Solberg har kjørt løp over hele verden gjennom sin lange karriere innen bilsporten, men han innrømmer at han liker bakkeløpet opp Målselv fjellandsby veldig godt.

– Banen er megakul og bakken er bratt, det der blir å gå styggfort, sier Solberg.

Forhåndsspådommene tilsier at det vil dukke opp en hel del mennesker gjennom arrangementet som starter 19.juli. Det spås opp mot 30.000 oppmøtte publikummere gjennom uka, til sammenligning opplyser Solberg om at han tidligere har kjørt foran 600.000 mennesker i Argentina.

– Arrangementet er veldig godt, så jeg tror dette blir en folkefest de som kan bør få med seg, sier Petter Solberg.

Ikke favoritt

Selv om Solberg er innehaver av bakkerekorden, og har en merittliste de aller fleste kan drømme om, anser han seg selv på ingen måte som noen favoritt inn mot bakkeløpet.

– Det er jo en som stiller med en bil med nesten dobbelt så mye hestekrefter som min, sier Petter Solberg.

Han sikter da til Stian Hafsengen som vil delta med en Ford Fiesta med over 1000 hestekrefter under panseret. Solberg sin Citroen har på sin side «bare» 600 hestekrefter.

– Jeg skal gjøre mitt beste, men jeg tror ikke jeg vinner i år, sier en nøktern Solberg.

Når det kommer til bakkerekorden er han også usikker på om den står ved lag når helga er omme, samtidig som han kommer med et lite hint om neste år.

– Blir rekorden tatt, så får jeg finne på noe lurt til neste år, avslutter Petter Solberg.

Program for motorsport-festivalen

Tirsdag 19. juli: Streetshow – gratisarrangement i Harstad sentrum

Onsdag 20. juli: Rallycross-, crosscart- og drifting-løp på Evenes Motorstadion i samarbeid med NMK Hålogaland

Onsdag 20. juli: Norges Råeste Bilutstilling i Heggelia i samarbeid med Obnoxious

Torsdag 21. juli: Tre omganger med trening opp bakken i Målselv Fjellandsby

Fredag 22. juli: Streetshow – gratisarrangement i Andselv sentrum

Fredag 22. juli: Nord-Norges raskeste bil – street legal dragrace i Målselv Fjellandsby

Lørdag 23. juli: Norges Råeste Bakkeløp i Målselv Fjellandsby

Powered by Labrador CMS