HÅPER PÅ HØSTEN: Daglig leder ved Bardufosstun, Linda Nordgård Holmebukt, håper på en god idrettshøst ved senteret. Foto: Fredrikke Fjellberg Moldenæs (Arkiv)
HÅPER PÅ HØSTEN: Daglig leder ved Bardufosstun, Linda Nordgård Holmebukt, håper på en god idrettshøst ved senteret. Foto: Fredrikke Fjellberg Moldenæs (Arkiv)

Håper på bedre tider utover høsten

MÅLSELV: To måneder etter at Bardufosstun åpnet dørene etter koronastansen, håper de høstens planlagte idrettssamlinger ikke blir rammet av ytterligere korona-begrensninger.

Publisert Sist oppdatert

– Vi klarer aldri å hente inn det vi har tapt i omsetning, men vi håper i hvert fall at det ikke blir ytterligere innstramminger for idretten og samfunnet for øvrig i høst, sier daglig leder ved Bardufosstun AS, Linda Nordgård Holmebukt.

Det nordnorske idrettssenteret måtte stenge dørene helt og permittere ansatte da koronastansen slo inn i mars. I juni åpnet de igjen, og foran høstens mange planlagte idrettssamlinger er den daglige lederen ved senteret ved godt mot. Selv om samfunnet nå synes å kunne få stadig strengere koronapåbud å forholde seg til.

– Slik det ser ut i dag, ser det greit ut, men det skumle er det at som virker normalt i dag, ikke trenger være det i morgen, sier Linda Nordgård Holmebukt.

Tilnærmet full drift

Hun kunne nok ønsket seg et lettere første hele driftsår som daglig leder ved Bardufosstun, men er klar på at de bare må gjøre det beste ut av situasjonen. For perioden mars-mai fikk de 250 000 kroner i ekstraordinære korona-midler. Det var mindre enn de antok at de ville kunne få i støtte.

Nå har de tilnærmet full drift ved Bardufosstun, og bestillingene fra idretten utover høsten er ganske bra.

– Idretten har sine regler som det må tas hensyn til, men ellers ser det ut til at vi skal kunne løse alle de krav som stilles. Det er møteplasser og bespisning som er de største flaskehalsene, men de løser vi greit. Senteret har sjeldent fullt belegg, minner den daglige lederen om.

Tæring etter næring

I fjor sørget bruken av den nye hotellfløya for at omsetninga til Bardufosstun endte på rekordhøye 13,7 millioner kroner. Likevel endte regnskapet med et minus på 260 000 kroner. Det forklarer den daglige lederen med blant annet skyhøye strømpriser og litt svake første måneder forrige driftsår.

– Det er alltid bekymringsmessig med minus, sier Nordgård Holmebukt, som sier at alt så mye bedre ut i årets første drøye to måneder.

– Men etter koronastansen i mars snudde alt, sier hun.

Med koronastansen og de utfordringene som er kommet etter det, har alle planer om renoveringer som var for bygningsmassen til Bardufosstun blitt lagt til sides inntil videre. Bardufosstun har på grunn av restriksjonene måttet halvere kapasiteten for kurs og konferanser fra 100 til 50 personer.

– Det merkes, så nå blir det tæring etter næring, og det er en fattig trøst at det er likt for alle, sier Linda Nordgård Holmebukt.

Nøkkeltall Bardufosstun AS

Powered by Labrador CMS