ØNSKER BEDRE UTSIKT: Einar Hillestad (t.v.) bor på Ekornlund ved MSAH og er én av flere beboere som skulle ønske de hadde bedre utsikt. Ole Kyrre Østgaard besøker ofte kjentfolk på MSAH og har kommet i prat med flere som synes det er trasig å sitte å se i buskene. Nå håper de noen kan ta initiativ til å rydde litt skog rundt bygget. Foto: Malin C. S. Myrbakken
ØNSKER BEDRE UTSIKT: Einar Hillestad (t.v.) bor på Ekornlund ved MSAH og er én av flere beboere som skulle ønske de hadde bedre utsikt. Ole Kyrre Østgaard besøker ofte kjentfolk på MSAH og har kommet i prat med flere som synes det er trasig å sitte å se i buskene. Nå håper de noen kan ta initiativ til å rydde litt skog rundt bygget. Foto: Malin C. S. Myrbakken

Håper på bedre utsikt fra MSAH

MOEN: I utgangspunktet er det fin utsikt fra Målselv syke- og aldershjem. Men ingen får sett den på grunn av store trær og gjengrodd kratt og busker.

Publisert Sist oppdatert

Einar Hillestad bor på Ekornlund ved Målselv syke- og aldershjem (MSAH) sammen med kona si. Ekteparet går ofte tur rundt aldershjemmet, og på finværsdager sitter mange av beboerne på både Ekornlund og MSAH ute i fellesområdet. Selve fellesområdet er stort og åpent, men rett utenfor gjerdet er det mye kratt og høye trær. Aldershjemmet har elva på ene sida av bygget og fjell og eng på andre sida, men det er vanskelig å se bak alle buskene. Da Hillestad og kona gikk på en av sine turer forrige uke, bestemte kona seg for å finne en benk som står vendt mot elva. Denne benken var det nesten umulig å sette seg på fordi det hadde grodd så mye kratt rundt den. Hillestad sammen med flere av beboerne synes det er synd at de ikke får benytte seg av utsikten som egentlig finnes.

– Det hadde gått an å rydde litt på bjørka og furua så man får utsikt, sier han.

Ole Kyrre Østgaard er helt enig. Han besøker kjentfolk på MSAH med jevne mellomrom, og flere har gitt uttrykk for at de synes det er trasig at det er så igjengrodd rundt hjemmet. Østgaard håper at noen gode sjeler med litt ekstra tid kan ta seg noen dugnadstimer for å bedre utsikten.

– Man kunne fjerna underskogen og sage av kvistene på furua for å få litt utsikt. Kanskje er det noen frivillige som kan påta seg noen timer eller kvelder med arbeid, håper Østgaard.

Blir glad for hjelp

Østgaard har selv vært med på dugnad både da de utbedret gjerdet ved Målselvtunet i 2009 og ved MSAH i 2010. Da fikk de penger til materiale, men selve arbeidet utførte de gratis på dugnad. Nå har ikke Østgaard lenger mulighet til å hjelpe til med hugging av trær eller fjerning av kratt, men han håper at noen andre kan ta initiativ til å gjøre litt ryddearbeid rundt aldershjemmet.

– Man kan få gjort mye på kort tid. Det handler om å få en triveligere hverdag for de som bor her, sier Østgaard.

Han er klar over at man ikke kan hugge de store furuene som står mot elva på grunn av leirgrunnen, men han tror utsikten vil bli betraktelig bedre dersom man fjerner litt greiner fra dem.

– Kanskje er det tre-fire stykker pensjonister med høvelig helse som kan hjelpe til. De kan få saget ned et stort område på noen timer eller kvelder, sier Østgaard.

Enhetsleder Elin C. Aas ved pleie og omsorg nedre setter pris på Østgaards etterlysning etter frivillige.

– Vi har gjennom årenes løp prøvd å gjøre det vi kan for å gjøre det greit rundt veggene, men vi har begrensa kapasitet og ressurser til å ivareta et så stort område, sier Aas.

Det har vært en del dugnader ved aldershjemmet i årenes løp, noe Aas er takknemlig for. I de senere årene er det dog ikke så mange som har møtt opp. For noen år siden ryddet Lions Målselv og pårørende masse skog, men det gror fort igjen, og nå er det på ny behov for rydding. Aas setter derfor stor pris på om det er noen som ønsker å gjøre en god gjerning for beboerne på MSAH.

– Vi har en del ildsjeler som kommer tilbake gang etter gang, men det er mye å ivareta. Og hvis det er noen som har lyst å gjøre litt hagearbeid, blir vi veldig glade, sier Aas.

Dersom det skulle være en gjeng som har mulighet til å hjelpe til, ber Aas om at de tar kontakt med avdelingslederne på sykehjemmet først for å få en detaljert oversikt over hva som kan gjøres.

Powered by Labrador CMS