GODT NYTT: Bredbåndsutbyggingen er godt nytt for folk i Øvre Bardu. Bildet er fra et tidligere folkemøte om saka, hvor Ronny Jenssen informerer. Foto: Arkivfoto
GODT NYTT: Bredbåndsutbyggingen er godt nytt for folk i Øvre Bardu. Bildet er fra et tidligere folkemøte om saka, hvor Ronny Jenssen informerer. Foto: Arkivfoto

Håper på bredbånd til Øvre Bardu

BARDU: Bardu kommune har søkt om tilskudd til videre bredbåndsutbygging i Øvre Bardu og legger nå planene for utbyggingen ut til høring.

Publisert Sist oppdatert

Høringsfristen er 15. mai. Store deler av Bardu mangler høyhastighets bredbånd, og for aktører er det ikke lønnsomt å bygge ut en slik infrastruktur i kommunen utenfor Setermoen. Men når kommunen i denne omgangen søker om støtte til utbygging, er det for å skaffe økonomiske muskler for å tilrettelegge for utbygging i Øvre Bardu.

Høringen er lagt ut på kommunens nettside.

Håp

Ronny Jenssen, som har vært sterkt engasjert i saken for å skaffe Øvre Bardu bredbånd, håper på en snarlig utbygging.
– Bredbåndet vi har i dag, er ikke godt nok. For bosetting og bolyst i bygda er ei god nettløsning viktig, sier han og forteller om et nett som til tider er så dårlig at barna ikke får levert inn skolearbeidet sitt.
– Da blir selv en sindig døl forbannet, sier han.

Støtte

Bredbåndsstøtteordninga over statsbudsjettet har fastsatte kriterier for tildeling av midler til utbygging av bredbånd.
Troms fylkeskommune vurderer og rangerer søknadene. Deretter foretar Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (NKOM) den endelige avgjørelsen om hvilke prosjekter som skal få støtte fra år til år.

Planen i Bardu anbefaler en sonevis utbygging. Salangsdalen, Moan og Tune har fått midler til bredbånd. Nå står Østerdalen til Innset og Sørdalen til Sørmo for tur. Senere blir det Nedre Bardu.

Samtlige

Rådmann Håvard Gangsås i Bardu har skissert opp hvilke evalueringskriterier som blir lagt til grunn for tildeling. Det går på blant annet antall nye husstander som får tilbudet, lokal medfinansiering og hva utbyggingen vil ha å si for lokal samfunnsutvikling.

«Målsettingen med den videre utbyggingen er å kunne gi samtlige innbyggere i Bardu kommune grunnleggende tilbud på bredbånd», opplyser rådmannen.

Powered by Labrador CMS