Vil lage miljøvennlig, femstjerners turistanlegg i Rostadalen:

HYTTENE: Slik er hyttene ved Rostavatn planlagt å se ut. Illustrasjon: Privat
HYTTENE: Slik er hyttene ved Rostavatn planlagt å se ut. Illustrasjon: Privat

Håper på byggestart sommeren 2022

MÅLSELV: Reiselivsprosjektet ved Lille Rostavatn sin reguleringsplan er for tida ute til høring. Gründer Eirik Tannvik håper å kunne starte etablering av et helårig turistanlegg sommeren 2022.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke skrev Nye Troms om at detaljreguleringa for planene til reiselivsgründer Eirik Tannvik og Tromsø Ice Domes ved Lille Rostavatn er sendt ut til førstegangs høring. Der kom vi noe feilaktig i skade for å skrive at virksomhet skal flyttes fra Tamokdalen til Rostavatn. Ishotellet i Tamokdalen er kommet for å bli og turistvirksomheten der er under utvikling. Tannviks planer i Rostadalen er et annet prosjekt og ei videreutvikling av turistsatsinga i området.

– Vi har holdt på i halvannet år med planene for Rostadalen. Nå har vi endelig fått det ut på høring, og det er som planen beskriver: Vi skal lage et helårsanlegg der, hvor vi selvfølgelig også hensyntar reindrifta når de har kalvingsperiode. Et helårsanlegg betyr at vi fokuser på ting som ikke er snørelatert, hvorav ishotellet får en mindre viktig rolle, forteller han.

Ishotellet forblir i Tamokdalen

Tannvik forklarer at anlegget i Rostadalen er planlagt som et miljøvennlig, femstjerners anlegg med et ganske høytbetalende kundesegment. Anlegget er tiltenkt å bestå av dobbelhytter med utsikt ut over Rostavatnet og opp mot Rostafjellet.

– Det er min store drøm å få det realisert! En realistisk oppstart for Rosta, hvis alt skulle gå etter planen, er sommeren 2022. Og om reguleringsplanen går igjennom, understreker han.

Slik er hyttene ved Rostavatn planlagt å se ut.

En annen forskjell mellom Tromsø Ice Domes i Tamokdalen og Rostadalen, er at Tromøs Ice Domes ikke lenger er initiativtaker i Tamokdalen. Tannvik har solgt sin del av turistanlegget i Tamokdalen til Arctic Travel Company, hvor han for øvrig jobber som driftssjef. I Tamokdalen er det ishotellet som har vært og er hovedgesjeften, og det skal bestå der.

– Tamokdalen er nærmere byen, og derfor har vi mulighet til å ta imot mange flere gjester som er der på dagsbesøk. Det er i utgangspunktet bygd som et dagsbesøkssenter, og det kommer vi til å videreforedle. Vi ønsker også å utvide i Tamokdalen med overnattingstilbud, der vil vi beholde villmarkspreget med fokus på gjesten som har det travelt, vil oppleve mye på kort tid og så reise hjem, sier han.

Anerkjent arkitekt med på laget

I Rostadalen er ønsket at gjestene skal bli over lengre tid og de skal kunne tilbys enda flere aktiviteter. Det skal etter planen bygges maks 40 hytter, hvor alle er dobbelhytter, ingen er familiehytter, her. Den anerkjente hyttearkitekten Snorre Stinessen fra Tromsø har vært med som arkitekt fra starten av.

– Vi prøver å skape noe av effekten som Juvet landskapshotell har hatt nede ved Trollstigen. Tegner man hyttene spesielt nok, så kommer folk om så bare for å ta bilde av hyttene. Det mener vi at vi har lyktes med nå – på papiret, sier han.

Hyttene skal etter planen bygges slik at de blir «skjult» i terrenget.

En av årsakene til at han har stor tro på Lille Rostavatn som destinasjon, er de naturgitte forholdene.

– Det er helt utrolig vakkert! Rostafjellet som man ser opp på, ser ut som Svalbard når sola ligger lavt. Det er veldig spesielt, sier reiselivsgründeren.

Glad for tilbakemeldinger

Han forklarer at muligheten det gir dem når de kan tilby i kundeopplevelser som gjør at gjestene betaler mer og blir lengre, men samtidig kommer i mindre grupper, er at de kan ha et høyere antall ansatte. Tannvik sier han er gald for alle tilbakemeldingene han så langt har fått på utviklingsplanene sine.

– Vi har fått flere positive tilbakemeldinger allerede på planene, og det syns jeg er veldig hyggelig. At de som også er for anlegget, tar seg tid til å kommentere det. Mitt inntrykk er at det har vært utelukkende positivt blant lokalbefolkninga, og det syns jeg er veldig fint. Vi prøver alle mulige avbøtende tiltak overfor de som ønsker det, men til syvende og sist så er planene et turistanlegg.

Powered by Labrador CMS