Får rutinert lagkamerat på satsingslaget:

DRA NYTTE AV: BOIF-løper Ingrid Andrea Gulbrandsen tror hun vil dra nytte av tidligere verdensmester Finn-Hågen Kroghs inntreden på det nordnorske satsingslaget i langrenn. Foto: Ivar Løvland
DRA NYTTE AV: BOIF-løper Ingrid Andrea Gulbrandsen tror hun vil dra nytte av tidligere verdensmester Finn-Hågen Kroghs inntreden på det nordnorske satsingslaget i langrenn. Foto: Ivar Løvland

Håper på drahjelp fra Finn-Hågen Krogh

MÅLSELV: I forrige uke ble det klart at tidligere verdensmester Finn-Hågen Krogh ble vraket fra landslaget. Nå blir han lagkamerat med blant andre Ingrid Andrea Gulbrandsen på det nordnorske satsingslaget.

Publisert Sist oppdatert

– Å få Finn-Hågen på laget, tror jeg blir veldig bra, kanskje særlig for oss yngre løperne på laget. Jeg tenker han kommer til å ha mye å bidra med gjennom all sin rutine, sier Ingrid Andrea Gulbrandsen.

At den 21 år gamle BOIF-jenta fikk fornyet tillit på laget til trener Kristian Skogstad, var ikke annet enn forventet etter en sterk førstesesong som seniorløper. Hun kom til to nasjonale sprintfinaler og endte på en sterk 4. plass i sprinten under U23-VM i vinter.

Da altaværingen Finn-Hågen Krogh ble vraket fra landslaget nylig, takket han ja til en plass på Team Elon Nord-Norge. Der blir løperen fra Tverrelvdalen den klart mest rutinerte løperen med sine 30 år.

– Dette blir veldig bra. Han har nok masse erfaring og tips som han vil dele med oss, både med tanke på sprint og distanse, sier Ingrid Andrea Gulbrandsen.

På laget er fortsatt Daniel Stock fra Vadsø. Han fikk i vinter slippe til i internasjonale konkurranser på høyeste nivå, og er også en løper de yngre drar mye nytte av.

– Han er også en fin samtalepartner med etter hvert en del erfaring, sier Ingrid Andrea.

Silje viktig

Borte fra sist sesongs lag blir Synne Arnesen som ble tatt opp på rekruttlandslaget. Likevel blir hun å trene mye med løperne som har base i Tromsø, og blir dermed også med på flere samlinger i regi av det nordnorske satstingslaget. Der blir også Silje Theodorsen med videre, selv om samboeren, fotballspiller Simen Wangberg, flytter fra Tromsø.

– At Silje blir med videre blir også viktig. Hun har mye erfaring og bidrar mye, sier BOIF-løperen.

Finn-Hågen Krogh fra Alta er neste sesong med på Team Elon Nord-Norge. Der skal den tidligere verdensmesteren satse for fullt etter at han ble vraket fra landslaget nylig.

Mer fristil

Ingrid Andrea Gulbrandsen prioriterte sist sesong klassisk sprint i treningsarbeidet. Det var fordi blant annet både sprinten i NM og i U23-VM gikk i den stilarten. Kommende sesong blir det mer fokus på fristil, fordi det er en «sprintsesong» med viktige konkurranser i den stilarten. Også i så måte kan inntredenen av Krogh på laget være til hjelp for henne, for å utvikle seg i skøytesprint.

– Men jeg skal selvsagt også jobbe for å bli bedre på distanserenn. Litt mer av begge deler, smiler Ingrid Andrea Gulbrandsen.

Vil lære av de yngre

Finn-Hågen Krogh ser selv på sin inntreden i Team Elon Nord-Norge som nærmest en restart på egen karriere.

– Det blitt «blanke ark» og frisk ny start for min del. Det kan være ei god vitamininnsprøytning, og det at Kristian (Skogstad, jorn. anm.) fortsetter som trener betydde mye for mitt valg. Jeg har et godt inntrykk av ham som en flink trener, og det er mange gode unge løpere på laget, sier Finn-Hågen Krogh.

Han vil bidra med det han kan overfor de andre løperne på laget, men tror også han som 30-åring vil kunne lære av de andre løperne.

– Jeg tror det vil gå begge veier, for det er mange sterke løpere i nord. Ingrid Andrea er ei av dem, hun er en løper med «guts og punch», roser den tidligere verdensmesteren.

Mer i Troms

Han vil være med på alle samlingene i regi av teamet, og blir nok også å bruke Tromsø mer som base etter dette laguttaket.

– En del av suksessen til landslaget er at løperne deler kunnskap med hverandre. Det skal vi gjøre på Team Elon Nord-Norge også. Jeg gleder meg til å komme i gang med nye hardtsatsende lagkamerater og et godt sportslig opplegg, sier en revansjelysten Finn-Hågen Krogh.

Powered by Labrador CMS