HÅPER: Henriette Andreassen håper Stortinget fatter riktig beslutning i saken om hjelpemidler til funksjonshemmede. Foto: Ivar Løvland
HÅPER: Henriette Andreassen håper Stortinget fatter riktig beslutning i saken om hjelpemidler til funksjonshemmede. Foto: Ivar Løvland

Håper Stortinget vraker forslaget

NORDKJOSBOTN: Henriette Andreassen håper regjeringa sitt omstridte forslag om å overføre hjelpemiddelansvaret til kommunene blir vraket i Stortinget.

Publisert Sist oppdatert

- Vi har jobbet mye med denne saken. Da er det veldig godt å se at vi får positive tilbakemeldinger fra mange politiske partier, og nå håper vi at vi vinner fram med våre protester, sier Henriette Andreassen, som er 2. nestleder i ungdomsorganisasjonen til Norges handikapforbund.

28-åringen fra Nordkjosbotn har jobbet aktivt i ungdomsorganisasjonen til handikapforbundet i fire-fem år, og er nå 2. nestleder i organisasjonen sentralt. Hun er også styremedlem i region Nord-Norge i ungdomsorganisasjonen.

I høst la regjeringa fram et forslag som skapte harme og fortvilelse hos mange. Regjeringa ville legge ansvaret for overføring av hjelpemiddelansvar over på den enkelte kommune. Samtidig som dagens ordning med bare NAV å forholde seg til, ville bli endret til en todelt modell, med det ekstra arbeidet og utfordringer det ville medføre. Norges handikapforbund mente forslaget vil innebære at retten til deler av hjelpemidlene ville bli avhengig av den enkelte kommunes økonomi.

- Det kan ikke være sånn at den enkeltes mulighet til å få hjelp og hjelpemidler skal være avhengig av kommuneøkonomien i den kommunen de bor i. Det vil gi utrolig store forskjeller fra kommune til kommune, sier Henriette Andreassen.

Hun viser til at dagens ordning fungerer godt, og at det omstridte forslaget ble avvist fra de fleste hold.

- Vår organisasjon var ganske så kampklar da forslaget kom, sier Henriette Andreassen.

I ungdomsorganisasjonen til Norges handikapforbund jobbet de aktivt opp mot politikerne i sitt område, og for Henriette ble det mye kontakt med stortingsrepresentantene fra fylket for å nå gjennom med deres syn.

- Jeg har hatt en god følelse av å bli forstått av Troms-benken i denne saken, sier Henriette Andreassen fornøyd.

Hun er politisk aktiv i AUF i Balsfjord, og er varamedlem til kommunestyret for Arbeiderpartiet. Hun har møtt der noen ganger, og er glad Balsfjord var blant mange kommuner som gikk mot endringa i en høringsuttalelse tidligere i år.

Samtidig mener hun denne saken viser hvor viktig det er å ha en velfungerende organisasjon som taler deres sak.

- I slike saker må vi bli hørt, og ikke tilsidesatt. Det er vi som vet hvor skoen trykker, og da må vi kunne si fra, sier Henriette Andreassen.

28-åringen har ryggmargsbrokk og har vært avhengig av rullestol siden hun var tre år gammel. Det hindrer henne likevel ikke å jobbe i halv stiling som assistent ved Nordkjosbotn skole.

- Jeg er vel ikke bare litt sta; jeg er veldig sta hvis jeg vil, smiler hun.

Powered by Labrador CMS