STEMT: Karen Gove Bakkevoll har gjort sin borgerplikt i år, som hun alltid har gjort. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
STEMT: Karen Gove Bakkevoll har gjort sin borgerplikt i år, som hun alltid har gjort. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Har alltid benyttet seg av stemmeretten

NORDKJOSBOTN: Karen Gove Bakkevoll nærmer seg 90 år, og hun har aldri latt være å stemme når det er valg. Årets stortingsvalg er ikke noe unntak.

Publisert Sist oppdatert

Hun har ikke alltid stemt det samme, men hun har alltid stemt. Karen Gove Bakkevoll mener det er svært viktig å gjøre sin borgerplikt, og avlegge sin stemme på valgdagen.

– Jeg har alltid brukt å stemme. Skal man være med på å avgjøre, så må man jo det, sier Bakkevoll.

Mandag, på selveste valgdagen, har hun troppet opp på Kuben i Nordkjosbotn for å avlegge sin stemme. Hun har ingen spesielle saker hun føler hun kan trekke fram som spesielt viktige for henne akkurat dette valget, men hun vet hva som betyr noe for henne.

– Det viktige for meg er at det ligger noen kristne verdier i bunnen, i egentlig alle avgjørelsene som tas. Derfor stemmer jeg KrF, sier Bakkevoll.

Endring

Hun har ikke alltid stemt på samme parti. Det er først de siste årene.

– Det er nok etter hvert som jeg har blitt eldre at jeg har tenkt at dette er verdier i samfunnet som det er viktig at vi gjør noe for å ta vare på, sier hun.

Hun har fulgt litt med på politikken og i debatter før årets valg, men ikke fanatisk. Hun har heller ikke gjort veldig mye for å sette seg inn i hva de ulike partiene mener.

– Jeg kjenner meg selv såpass godt og vet hvilken sak som er viktig for meg, så det valget er ikke noe vanskelig å ta, sier hun, før hun lukker forhenget til stemmeavlukket sitt.

Viktig

At det er mange, særlig yngre mennesker, som ikke benytter seg av stemmeretten sin, det synes hun ikke noe om.

– Jeg synes ikke det er rett. Det er de som skal overta og leve i dette landet. Da er det viktig at de lar stemmen sin bli hørt, slår hun fast.

Hva valgresultatet blir tør hun ikke å spå på mandag, men hun vet hva hun håper på.

– Jeg håper regjeringa får sitte en periode til. Jeg synes det har vært ei fin og stabil regjering, som har vært flinke til å samarbeide med hverandre. Jeg synes også de har håndtert pandemien på en god måte, sier Bakkevoll.

Powered by Labrador CMS