ANMELDTE TRUSLER: For halvannen siden leverte rådmann Hogne Eidissen anmeldelsen om trusler som skal være satt ut på ei lukket gruppe på Facebook mot en av hans ansatte. Foto: Kari Anne Skoglund
ANMELDTE TRUSLER: For halvannen siden leverte rådmann Hogne Eidissen anmeldelsen om trusler som skal være satt ut på ei lukket gruppe på Facebook mot en av hans ansatte. Foto: Kari Anne Skoglund

Har anmeldt trusler mot kommuneansatt

MÅLSELV: For ei drøy uke siden leverte rådmann Hogne Eidissen en anmeldelse om trusler rettet mot én av hans ansatte. Truslene skal ha blitt utsatt på sosiale medier.

Publisert Sist oppdatert

Det var for ei og ei halv uke siden at rådmannen ble kjent med at en av kommunens ansatte innen familieenheten hadde mottatt trusler fra en innbygger. Truslene var ikke bare rettet mot en ansatt i Måls-

elv kommune, men også den ansattes barn. I anmeldelsen betegner rådmannen forholdet som en svært alvorlig trussel.

– Da jeg ble kjent med forholdet, var jeg ikke i tvil om at dette skulle anmeldes, forteller rådmann Hogne Eidissen.

På sosiale medier

Han forklarer at trusselen ble utsatt på ei lukket gruppe på det sosiale mediet Facebook. Trusler og alvorlige trusler er omfattet av den norske straffeloven.

– Det er aldri hyggelig å måtte gå til det skrittet og anmelde noen, å anmelde en innbygger. Men når en av mine ansatte, og i tillegg den ansattes barn, blir utsatt for trusler, må vi gå til det skrittet, sier han.

Han forteller at den ansatte har blitt fulgt opp av arbeidsgiver i etterkant av hendelsen, noe som han også har nevnt i anmeldelsen.

– Lederen i tjenesten har iverksatt tiltak for å ivareta den ansatte på en god måte, og jeg føler at vi har gjort det vi kan i situasjonen, forteller han.

Første gang

Han forteller at de har hatt god kontakt med politiet i etterkant av anmeldelsen. Han forteller at de har fått tilbakemelding fra politiet at saken er blitt tatt på alvor, og at politiet har vært i kontakt med vedkommende som framsatte trusselen.

– Vi har fått forsikringer fra politiet etter at de har snakket med den anmeldte om at vår ansatte ikke skal ha noen grunn til å føle seg truet, sier han.

Eidissen kan ikke huske at han som rådmann har gått til det skrittet å anmelde denne typen saker i Målselv.

– Dette er ikke noe vi ikke gjør ofte. Heldigvis, må jeg si, er det ikke ofte at kommuneansatte utsettes for trusler. Dette var et unntak, og det etter et forhold som gjorde det nødvendig å anmelde forholdet, sier han.

Nye Troms lyktes ikke mandag å komme i kontakt med Målselv lensmannskontor for å få svar på hvordan politiet følger opp anmeldelsen fra Målselv kommune.

Powered by Labrador CMS