Lukten av Rundhaugmartna’nTRADISJON: I 25 år har kokingen av fattigmenn gitt lukten til Rundhaugmartna’n. Marlen Foshaug og Inger Helgesen er to av ti damer som torsdag sørget for at tradisjonen blir holdt i hevd. Lukten av Rundhaugmartna’nPASSE TYKK: Damene på møteplassen har ti års erfaring (og vel så det) med å få fattigmanndeigen kjevlet ut passe tykk. Her er det Åshild Ingebrigtsen og Edel Engen Vik som er i sving. Lukten av Rundhaugmartna’nTRANSPORTVENNLIG SYSTEM: De første gangene damene masseproduserte fattigmenn til Rundhaugmartna’n, hadde de transportproblemer. Det fikk de løst med en hjemmesnekret brettholder. Lukten av Rundhaugmartna’nVAREMERKE: Ingrid Marie Bøe og Ingrid Stensland baker ut julekakene som har blitt martnans varemerke. Lukten av Rundhaugmartna’nFØRSTE STEG: Gunvor Kirkesjord lagde kilosvis med fattigmanndeig på torsdag. Lukten av Rundhaugmartna’nANDRE STEG: Deigen skal kjevles ut, skjæres i passe emner og få et hull på midten. Lukten av Rundhaugmartna’nTREDJE STEG: Emnene skal rulles sammen. Lukten av Rundhaugmartna’nFJERDE STEG: De ferdigrullede fattigmennene er klare for koking. Lukten av Rundhaugmartna’nFEMTE STEG Fattigmennene blir til slutt kokt i smult. Det skal Møteplass-damene gjøre på lørdag, slik at besøkende kan få rykende ferske julekaker. Lukten av Rundhaugmartna’nTRADISJON: I 25 år har kokingen av fattigmenn gitt lukten til Rundhaugmartna’n. Marlen Foshaug og Inger Helgesen er to av ti damer som torsdag sørget for at tradisjonen blir holdt i hevd. Har beriket Rundhaugmartna’n med fattigmenn i 25 år Publisert mandag 04. desember 2017 - 12:30 Sist oppdatert mandag 04. desember 2017 - 14:05 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Kjøp tilgang eller Allerede abonnent? Logg inn her for å få tilgang Få øyeblikkelig tilgang til alt innhold Månedsabonnement (digitalt) 240,- Bestill her! Kvartalsabonnement (digitalt) 700,- Bestill her! Årsabonnement (komplett) 3290,- Bestill her! Allerede abonnent? Logg inn her for å få tilgang Min side ✕ nyheter Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post