Er klar for apotek-konkurranse i Målselv:

2. PLASS I LANDET: I ei intern kåring i Apotek 1-kjeden kom Apotek 1 Andslimoen nylig på andreplass. Fra venstre: Apotektekninger Inger Furre Østgård, farmasøyt Ulrika Granlind, farmasøyt Kristian Nygård, apoteksjef Hilde Nymo, apotektekninger Maud Torstensen og apotektekniker Mariann Øverland Johansen. Foto: Kari Anne Skoglund
2. PLASS I LANDET: I ei intern kåring i Apotek 1-kjeden kom Apotek 1 Andslimoen nylig på andreplass. Fra venstre: Apotektekninger Inger Furre Østgård, farmasøyt Ulrika Granlind, farmasøyt Kristian Nygård, apoteksjef Hilde Nymo, apotektekninger Maud Torstensen og apotektekniker Mariann Øverland Johansen. Foto: Kari Anne Skoglund

Har bytta navn og bygd om

ANDSLIMOEN: Det er sju år siden Apotek 1 flytta fra Bardufoss sentrum og inn på Målselvsenteret. Nå har de både bygd om og bytta navnet sitt – og kommet på 2. plass i ei intern kåring.

Publisert Sist oppdatert

I juni 2014 flytta Apotek 1 Andselv fra bygget som fortsatt på folkemunnet blir omtalt som apotek-lokalet i Bardufoss sentrum. De flytta inn i Målselvsenteret, hvor de har kommet for å bli. Nylig åpna de døra til dette lokalet i ny drakt og med noen nye fasiliteter. I den forbindelse har de også bytta navn. De har nemlig ikke før nå gått fra å hete Apotek 1 Andselv til Apotek 1 Andslimoen.

– Vi tok med oss navnet vi hadde da vi flytta, og det er mange kunder som har lurt på hvorfor vi ikke bytta til Andslimoen. Nå i forbindelse med at vi bygde om bytta vi også navnet vårt. Samtidig kommer det et nytt apotek på Bardufoss, og det er greit at vi tydeliggjør det. Vi tenker at vi blir værende her, forteller apoteksjef Hilde Nymo.

Trygghet for kundene

Ombygginga skulle egentlig bli gjort for ganske nøyaktig et år siden. Men som vi alle vet var det på samme tid koronaviruset starta å sette sitt preg på samfunnet vårt, og apoteket i Målselvsenteret bestemte seg for å sette ombygginga på vent. Til nå. Lokalet har blitt lysere fargemessig og dermed åpnere. I tillegg har de fått på plass mer fysisk lys, noe de er strålende fornøyde med. I tillegg har de fått på plass et etterlengta rom.

– Man må fornye seg av og til, og det ser kanskje litt større ut her inne nå. Nå har vi fått et eget informasjonsrom, hvor vi kan lukke døra. Det er noe vi ikke har hatt før. Der kan vi både sette vaksiner og ha samtaler med pasienter. Det er veldig bra å ha fått, både for oss og kundene, forteller Nymo.

Hun forteller også at de ansatte på apoteket får koronavaksinen enten denne eller neste uke, noe som vil gi både dem og kundene en trygghet i den spesielle tida vi lever i.

Konkurrent

Det kommer om kort tid et nytt apotek i sentrum av Bardufoss. Det privateide apoteket åpner i april i Vinmonopolets tidligere lokaler i Coop-bygget, og det skal som kjent kjøpe varene sine gjennom Apotek 1-kjedens grossist og blir kjedetilknytta. Dermed vil også det apoteket bære kjedenavnet.

– Det er klart at det blir en konkurrent, og vi kommer ikke til å utveksle personale eller samarbeide. Men det er klart at vi har godt av litt konkurranse, det har alle. Så vi ønsker dem velkommen, sier Nymo.

De tror det skal være kundegrunnlag nok til to apotek i området.

– Det som er utfordringa er at det er vanskelig å få tak i farmasøyter. I fjor hadde vi ti måneder hvor vi bare var to, og vi skal være tre. Det merka vi veldig godt da det sto på. Nå er vi fullt oppsatt med farmasøyter, og det er suverent.

De håper og tror kundene fortsatt vil bruke dem i like stor grad som i dag.

– Vi tror veldig mange støtter opp om oss og er glade i oss. Og vi er glade i dem. Vi strekker oss langt for dem, og det skal vi fortsette med, sier hun.

Apotek 1 Andslimoen har fått lysere farger, mer lys og ikke minst et rom hvor private kundesamtaler kan tas.

2. plass

At Apotek 1 Andslimoen er det veldrevent apotek fikk de nylig bekrefta gjennom ei intern kåring i kjeden. Alle de rundt 430 apotekene blir nemlig målt på parameter som regnskapsmessige kvaliteter, gode resultater, kunderelasjoner og lederskap. Denne gangen kom Apotek 1 Andslimoen på 2. plass. Regionsjef Hilde Lorentsen har hatt nær kjennskap til apoteket siden hun starta som apoteker i 2001 og sier dette apoteket har levert solid over lang tid.

– Selv om det ikke ble førsteplass, vil jeg si at dette var en seier! Andslimoen er ikke kjempestort, men det er veldig godt drevet og andreplassen er virkelig velfortjent. De har et godt samarbeid med helsetjenesten i Målselv og leverer godt overfor alle kundene sine. Det er god stabilitet og mye erfaring som sitter i bedriften, som har et kompetent, erfarent og kunnskapsrikt personale og leder. De leverer godt, og jeg vil rose dem for jobben de gjør for kundene sine, sier regionsjefen.

2. plassen ble mottatt med ydmykhet og glede på Andslimoen.

– Det er veldig artig! Vi ble veldig overraska og kjempestolte over det, sier Nymo.

Powered by Labrador CMS