KOMPETANSE: Jenny Marlen S. Fossan ble kåret til verdens beste helsefagarbeider under Yrkes-VM i Brasil i år. Karin Friborg Berger mener flere tar samme grunnutdanning som følge av Balsfjord kommunes kompetansemillion. Foto: ARKIVFOTO: LEIF A. STENSLAND
KOMPETANSE: Jenny Marlen S. Fossan ble kåret til verdens beste helsefagarbeider under Yrkes-VM i Brasil i år. Karin Friborg Berger mener flere tar samme grunnutdanning som følge av Balsfjord kommunes kompetansemillion. Foto: ARKIVFOTO: LEIF A. STENSLAND

Har delt ut nesten en hel kompetansemillion

BALSFJORD: I sommer og i høst har ansatte i Balsfjord kommune hatt muligheten til å søke om midler til utdanning og kurs, for å sikre kommunen god og riktig kompetanse.

Publisert Sist oppdatert

Det var ikke første gang politikerne i Balsfjord kommune gikk inn for å sette av penger til kompetansemillionen, men i sommer gjorde de det på nytt. Balsfjord kommune satt med et overskudd på nesten 10 millioner kroner fra 2014. Da overskuddet skulle disponeres, ble det enstemmig vedtatt blant de folkevalgte å sette av én million kroner til kompetanseheving i kommunen. Kompetansemillionen.

Mange søknader

Etter vedtaket i kommunestyremøte i juni har det kommet inn nærmere 50 søknader fra kommunalt ansatte, der det søkes om midler fra kompetansemillionen.

Det har kommet inn søknader om midler til alt fra sykepleierutdanning, utdannelse innen ledelse og styring i helsesektoren til vekterkurs.

Konstituert rådmann, Karin Friborg Berger, forteller at det ligger føringer på hvilke områder som skal prioriteres når det skal tildeles midler fra kommunens kompetansemillion.

– Hovedsakelig tildeles midler til helse og omsorg og oppvekst. Men selv om det er det kompetansemillionen fortrinnsvis skal gå til, skal man også se på og vurdere behov hos andre som har behov for ny kompetanse. Her er det likevel kun snakk om en liten andel i forhold til de to store områdene det har vært pekt på, sier Friborg Berger.

Den konstituerte rådmannen påpeker også viktigheten av at kommunens enhetsledere gir tilbakemeldinger om hvilken kompetanse de ser at det er bruk for.

Øker kompetansen

Karin Friborg Beger og Wenche Lundberg Riise nevner spesialundervisningskurs blant ansatte i skolen og grunnutdanning for helsefagarbeidere som eksempler der man ser en økning i kompetansen som følge av kompetansemillionen.

– Det er ikke snakk om de store summene som gis til disse kursene, men det bidrar til motivasjon og læring, sier kommunalsjef for skole, Lundberg Riise.

– Med å ha kompetansemillionen får man flere folk til å ta utdanninga som helsefagarbeder også. Det er viktig at man hele tiden må ha ei målsetting om å ha den beste kompetansen tilgjengelig, sier Friborg Berger.

Til nå er det ifølge Karin Friborg Berger delt ut 800 000 kroner av kompetansemillionen.

Powered by Labrador CMS