SOSIALT: Nå skyter Einar Nysted for moro skyld, men det sosiale i skyttermiljøet har alltid vært viktig for han. Foto: Malin Cerense Straumsnes
SOSIALT: Nå skyter Einar Nysted for moro skyld, men det sosiale i skyttermiljøet har alltid vært viktig for han. Foto: Malin Cerense Straumsnes

Har det moro med skytinga

LAKSELVDALEN: Einar Nysted fra Storsteinnes begynte å skyte i 1968. I 25 år hadde han pause fra skytinga – men selve skyttermiljøet kunne han ikke holde seg borte fra.

Publisert Sist oppdatert

Einar Nysted fra Storsteinnes var blant de første til å skyte under Vikingsmellen på lørdag. 75-åringen og Arthur Nyland fra Storsteinnes var de eneste i klassen veteran 73 som skjøt på sitt lag – resten av laget besto av ungdommer ikke eldre enn 15 år. Nysted synes det er flott at ungdommer begynner med sporten, og skulle gjerne sett at enda flere ble med. Mange begynner, men forsvinner etter kort tid.

– De har ikke foreldre som følger de opp, og da går det ikke, sier Nysted.

Han synes det er bra å kunne skyte sammen med ungdommer, og han tror de synes det er spennende å kunne konkurrere sammen med eldre og mer erfarne skyttere. Mange av de eldre er også flinke til å tipse ungdommene om hva som kan hjelpe for at de skal skyte bedre. Selv er han bare sånn passelig fornøyd med lørdagens innsats. Han fikk 25 treff av totalt 30, og 10 av disse var innertreff.

– Det er dårlig i dette selskapet. Men vi med vårt syn og sola som står rett på – noen unnskyldninger må man ha, sier han og ler.

Godt miljø

Nysted begynte å skyte i 1968. Han tok seg etter hvert en skytepause på 25 år, før han gjenopptok sporten da han var 65 år gammel. Nysted var imidlertid aldri helt ute av miljøet under skytestoppen sin. Han var med på turer opp gjennom årene, og etter hvert begynte barnebarnet hans å skyte. Da med det nye våpenet Sauer. Til slutt hev Nysted seg i skytinga igjen.

– Og de gamle kompisene var jo der da jeg kom tilbake, sier han.

Nå skyter han for moro skyld, og landsskytterstevnet er årets høydepunkt. I år er det fem bobiler og campingvogner som drar nedover, med totalt ti-tolv skyttere. Men på Vikingsmellen trives han også godt. Nysted tror dette er 10. gang han deltar, og det blir nok ikke den siste.

– Kan man bli for gammel til å begynne med skyting?

– Man kan godt begynne å skyte som gammel, de begynner på samme nivå som rekrutter. Det er aldri for sent å begynne, sier Nysted.

Powered by Labrador CMS