Vi kårer årets beste villmarksfoto:

PUBLIKUMSVINNER: Okshornan ved Tungeneset på Senja er en spesiell landskapsformasjon som er gjengitt på mange bilder. «Selfie i solnedgang» ga Rikki Martin Langnes publikumsprisen i fjorårets kåring. Foto: Rikki Martin Langnes
PUBLIKUMSVINNER: Okshornan ved Tungeneset på Senja er en spesiell landskapsformasjon som er gjengitt på mange bilder. «Selfie i solnedgang» ga Rikki Martin Langnes publikumsprisen i fjorårets kåring. Foto: Rikki Martin Langnes

Har du tatt årets blinkskudd?

BARDU: Til helga skulle årets Villmarksmesse blitt arrangert i Bardu. Tross korona-kanseleringa vil Nye Troms og Nordnorsk Villmarksmesse på ny samarbeide om å kåre Årets villmarksfoto.

Publisert Sist oppdatert

Nye Troms har gjennom mange år samarbeidet med Nordnorsk Villmarksmesse for å kåre de beste villmarksbildene. Responsen på denne uhøytidelige konkurransen har årvisst vært meget stor, og det gjør at vi i år, selv uten Villmarksmessa i Bardu, vil kjøre en tilsvarende konkurranse.

Nye Troms og Nordnorsk Villmarksmesse samarbeider også om årets konkurranse, der vi ønsker å få tilsendt bilder fra dere. I første rekke er det de gode øyeblikksbildene vi er ute etter, men av erfaring vet vi at det vil komme mange flotte «stillbilder» til oss, men det tåler vi.

Hvilke bilder jakter vi på?

Vi er ute etter vakre naturbilder eller bilder som forteller ei lita historie knyttet til jakt, fiske og friluftsliv av nyere eller eldre dato. Dette er primært ingen fototeknisk konkurranse, og vi ønsker heller ikke å framelske redigerte eller manipulerte bilder. Det er motivet, slik det blir fanget inn og komponert i søkeren på kameraet eller mobiltelefonen, som er det viktigste.

Slik gjør du

Det er fritt frem for å sende inn bilder, og det skjer i år kun elektronisk til vår epost; redaksjon@nye-troms.no. Merk eposten med Villmarksfoto. Skriv navn på innsender, navn på fotograf og «hvem/hva/hvor» om motivet.

Bildene presenteres fortløpende på vår nettside www.nye-troms.no, og et utvalg bilder vil også bli presentert jevnlig i våre papirutgaver utover i juni og juli måned.

Elektronisk avstemning

Tidsperspektivet for årets konkurranse er fra nå av og frem til utgangen av juli, da de siste bildene må være oss i hende. En jury bestående av representanter for Nye Troms og Nordnorsk Villmarksmesse vil plukke ut de ti beste bildene og presentere disse på papir og nett fredag 7. august. Det blir avstemning på vår nettside fram til onsdag 12. august for å kåre Årets villmarksfoto, og de tre bildene med flest stemmer blir premiert. Vinnerbildene presenteres fredag 14. august.

Premiering

Førstepremien for årets konkurranse blir et viltkamera, mens et helgepass til Villmarksmessa 2021 for en familie på fire blir andrepremien. Tredjepremien blir et helgepass på villmarksmessa 2021 for en person.

Da er det bare å ønske velkommen til konkurransestart. Lykke til!

Powered by Labrador CMS