GIRLPOWER: Johanne Marie Heitmann (t.v.), Rakel Cecilie Halland, Asta Yttervik, Anna Ovidia Hykkerud og Anne Marit Vik fra Tromsø skiklubb hopp var en tredjedel av hopperne som var med i Skjærhaugen lørdag. Foto: Ivar Løvland
GIRLPOWER: Johanne Marie Heitmann (t.v.), Rakel Cecilie Halland, Asta Yttervik, Anna Ovidia Hykkerud og Anne Marit Vik fra Tromsø skiklubb hopp var en tredjedel av hopperne som var med i Skjærhaugen lørdag. Foto: Ivar Løvland

Har en OL-drøm i det fjerne

SKJÆRHAUGEN: Hoppsporten har ikke akkurat glansdagen i skikretsen. Da er det godt at jente andelen i det minste er høy.

Publisert Sist oppdatert

HOPP

Under kretsrennet i Skjærhaugen i Øverbygd var det bare 15 hoppere som stilte opp lørdag. De aller fleste fra Tromsø skiklubb. Fem av de fra Tromsø som hoppet var jenter. Noen med klare mål for framtida også:

– Jeg har lyst å vinne et OL-gull. Et lag-gull er det aller største jeg kan tenke meg. Gjerne sammen med disse her, sier Rakel Cecilie Halland, og ser rundt på de unge lagvenninnene sine fra klubben.

I Skjærhaugen kom hun lørdag ned til 9,5 meter i sitt lengste hopp. Rakel Cecilie stilte lørdag opp i anlegget sammen med de unge lagvenninnene Johanne Marie Heitmann, Asta Yttervik og Anna Ovidia Hykkerud. Plus litt mer rutinerte Anne Marit Vik.

– Jeg hoppet fra jeg var 11 år til jeg var 18. Da måtte jeg legge opp, men jeg begynte igjen for fem år siden. At det er så mange jenter som hopper i dag er bare kjempeartig, sier 32-åringen.

Hun svevde ned til 16 meter i sitt siste hopp i K25-bakken, og mener hun har mer å lære av de yngre jentene enn det de kan lære av henne.

¬– Da jeg hoppet som ung, var det ikke så vanlig å være jente i hoppbakken. Nå er det mye bedre, men fortsatt er det litt fordommer mot jenter og hoppsport, sier Anne Marit.

Oppskrifta fra 11 år gamle Asta for å bli en god skihopper er grei nok:

– Man må sitte godt i ovarennet og satse godt på hoppkanten. Du må ha spenst og tørre tråkke til, sier Asta Yttervik.

– Første hoppet i en ny bakke er alltid spennende, men så blir man vant til det, sier 10 år gamle Anna Ovidia Hykkerud.

På siste Idrettsgalla ble Maren Lundby kåret til Årets forbilde. Det synes Anne Marit Vik var vel fortjent. Samtidig er hun klar på at Anette Sagen og Line Jahr, de første norske hoppjentene som virkelig tok kvinnehopp til nye høyder, også fortjener mye ros.

– Det Jahr og Sagen gjorde var beundringsverdig. Maren Lundby har tatt opp det arbeidet, og at hun ble kåret til Årets forbilde er så absolutt fortjent, sier 32-åringen.

Anlegget i Skjærhaugen i Øverbygd synes alle fem jentene er bra å hoppe I:

– Ja, helt klart et anlegg med fine bakker, sier de fem jentene samstemt.

Powered by Labrador CMS