BESØKSVENNER: Bente Pedersen og Beate Gårseth har gått i bresjen for Målselv Røde Kors nye besøksvenntilbud. De har fått seks nye venner med på laget, og har både plass og behov for flere. Foto: Kari Anne Skoglund
BESØKSVENNER: Bente Pedersen og Beate Gårseth har gått i bresjen for Målselv Røde Kors nye besøksvenntilbud. De har fått seks nye venner med på laget, og har både plass og behov for flere. Foto: Kari Anne Skoglund

Har fått flere venner med seg på laget

MÅLSELV: Like før påske gikk Beate Gårseth og Bente Pedersen ut og søkte etter Røde Kors-besøksvenner. De har fått med seg flere på laget.

Publisert Sist oppdatert

I starten av måneden holdt de et informasjonsmøte om den nye besøksvennordninga. Denne ordninga har som mål å forebygge ensomhet, og har som motto at et menneske er den beste medisinen mot ensomhet.

– Vi synes det var veldig bra. Vi var totalt ni stykker, så vi kunne vært flere. Men det var stort engasjement blant dem som møtte opp, og det er det viktigste, sier Beate Gårseth, som er en av to initiativtakere for tiltaket.

Røde Kors har i en årrekke hatt besøksvennsordninger, men dette er første gangen tiltaket blir satt i gang i Målselv. Gårseth forteller at de nå har fått seks nye besøksvenner med på laget, og de er klar til å starte opp.

– Vi er nå i kontakt med kommunen for å få hjelp til å nå ut dem som trenger en besøksvenn. Vi vil også oppfordre folk om å gi oss et hint om de vet om noen som sliter med ensomhet, og som ønsker besøk, sier hun.

Da Nye Troms før påske skrev om oppstarten av besøksvenn-initiativet, var initiativtakerne tydelig på at det ikke bare er den som får besøk, som har utbytte av besøkene. All erfaring viser at besøksvennene har minst like stor glede av besøkene sine som den de besøker.

Det er tre ting som kreves for å være besøksvenn. Et ønske og engasjement om være besøksvenn, at en er 18 eller eldre og et intervju og kurs holdt av initiativtakere og Røde Kors. Kursene er de seks nye besøksvennene i gang med. Gårseth sier at det stadig vil være plass og behov for flere.

– Vi skal ha et opplæringskurs i slutten av måneden, og vil gjerne ha flere besøksvenner med oss. Skulle engasjementet bli så stort at vi trenger å arrangere flere kurs, gjør vi det med stor glede, sier hun.

Powered by Labrador CMS