FLERBRUKSHALLTILHENGERE: Målselv idrettslag har vært pådrivere for å få kommunestyret til å inkludere frivilligheten når gymanlegget på Olsborg skal oppgraderes. Her ved leder Gunnar Eriksen Leiråmo (i midten) og medlemmene Jim Myrli (t.v.) og Tom Arne Hoff (t.h.).
FLERBRUKSHALLTILHENGERE: Målselv idrettslag har vært pådrivere for å få kommunestyret til å inkludere frivilligheten når gymanlegget på Olsborg skal oppgraderes. Her ved leder Gunnar Eriksen Leiråmo (i midten) og medlemmene Jim Myrli (t.v.) og Tom Arne Hoff (t.h.).

Har fått gehør for ny hall på Olsborg

MÅLSELV: Det er vel å merke før målselvpolitikerne skal fatte beslutningen om det blir en flerbrukshall på Olsborg.

Publisert Sist oppdatert

Målselv idrettslag har lenge jobbet for å få etablert en flerbrukshall på Olsborg. Siden det er kort tid siden de gjorde store investeringer med kunstgress til fotballbanen, har de ikke økonomiske muskler til å bygge en slik hall selv. På samme tid har kommunen behov for nytt gymanlegg. Etter at idrettslaget og øvrige frivillige lag og foreninger i området sammen med kommune har utredet muligheten for å realisere en flerbrukshall, blir formannskapet nå anbefalt å bygge den. En av årsakene er at kommunen får mulighetene for å benytte spillemidler til prosjektet.

«Tildeling av spillemidler gjør alternativet med å bygge en ny flerbrukshall et av de rimeligste. Det er også alternativet som i størst grad vil oppfylle behovet til skolen, lag og foreninger. Sett i et folkehelseperspektiv og trivsel for innbyggerne vil rådmannen anbefale dette alternativet», skriver saksbehandler Odd-Arne Solberg.

Ønsker minimumsareal

Siden kommunestyret vedtok at gymanlegget på Olsborg skulle utredes med inkludering av lag og foreninger, har det blitt gjennomført en brukerundersøkelse. Det for å finne ut hva lag og foreninger ønsker seg med en flerbrukshall. Der kom det fram at ønsket er at flerbrukshallen skal ha kafé og kjøkken, et møterom, garderober, lager, kontor, styrketreningsrom, en 15 meters skytebane, aktivitetshall og mulighet for kunstgress, i tillegg til den ordinære idrettsarenaen. Alles ønsker kan ikke innfris. Rådmannen anbefaler på grunn av kommunens økonomi at arealet holdes til et minimum.

«Det vil si at det bygges i henhold til kravene for å oppfylle tildeling av spillemidler på 12,5 millioner kroner. Totalkostnaden for en slik hall vil sannsynligvis logge rundt 25,5 millioner», skriver Solberg.

Derfor er det ikke medberegnet møterom, kontor eller aktivitetssal. Hallen kan med å ha et møterom bli en sosial arena og møteplass på tvers av generasjoner. Saksbehandler påpeker at det har stor betydning for lokalidentitet, tilhørighet, trivsel og folkehelse generelt.

«Med å inkludere kafé med publikumsrom vil prisen øke med cirka 1,4 millioner kroner», heter det i saksframlegget.

Alternativene

Politikerne skal ha saken opp til behandling i formannskapet torsdag, og den skal videre til kommunestyret. Saksbehandl­eren påpeker at valget de tar, må tas med tanke på framtida.

«Valget som tas, skal gi løsninger for de neste 40–50 år. Valget må derfor være framtidsrettet, men vi må også tenke økonomi som er en begrenset ressurs», skriver han.

Det andre reelle alternativene politikerne er forelagt, er å pusse opp dagens gymanlegg. Det er beregnet til å koste 18-19 millioner kroner, og det vil ikke være spillemiddelberettiget. Det er også et alternativ å benytte Høgtuns gymsal, men det mener saksbehandler er en dårlig løsning spesielt med tanke på skolen.

Powered by Labrador CMS