Har flyttet Aktivitetsmedisinsk Senter inn til Feel24

I sommer har Bardufoss Aktivitetsmedisinsk Senter flyttet inn i lokalene til treningssenteret Feel24. Begge parter tror det vil bli et stort pluss for dem.

Publisert Sist oppdatert

– Det var litt bortgjemt der vi var på Bardufosstun. Her i lokalene til Feel24 håper vi å nå et bredere spekter av folket, med langt større kjerneaktivitet for fysisk trening. Det tror vi vil være godt for vår virksomhet, sier daglig leder i Bardufoss Aktivitetsmedisinske Senter, Thomas Valnes.

Nå er Thomas A. Valnes ved Bardufoss Aktivitetsmedisinske Senter og Linn Merete Andreassen ved Feel24 samlokalisert.

Han startet selskapet sammen med legene Hege Nymo og Tormod Gangsei, og de driver fortsatt senteret på deltid ved siden av andre jobber. I sommer pakket de sammen fra Rustahøgda og tok turen ned til Feel24, der senterleder Linn Merete Andreassen og hennes mann og partner i arbeidslivet, Erling Andreassen, velvillig tok imot dem.

– For oss er det bare gunstig med mest mulig kompetanse under samme tak. Det er en vinn-vinn-situasjon for alle parter, sier Linn Merete Andreassen.

For lite brukt

Da samtalene om en mulig flytting løselig tok til, var begge skjønt enige om at dette var noe de skulle jobbe for å få til. Nå er det aktivitetsmedisinske senteret på plass med et kontor og en testlab med tredemølle, og snart blir labens rulleskimølle også være klar for bruk. Der er det muligheter for å trene med både sykkel, klassisk rulleski og for funksjonshemmede med rullestol.

TEST: Thomas A. Valnes og hans kolleger i Bardufoss Aktivitetsmedisinske Senter har flyttet testlaben og alt utstyret fra Bardufosstun til Feel24 der Linn Merete Andreassen er senterleder.

– Det var naturlig at vi valgte Bardufosstun da vi etablerte oss, med tanke på aktive idrettsutøvere, men idretten har kanskje ikke vært så opptatt av testlaben som vi ønsket, sier Thomas Valnes.

Mer folkehelse

På den måler de det meste i form av fysiologiske tester, men når de nå er kommet inn i lokalene til Feel24 ser de mulighetene for at tilbudet kan bli brukt mer i et folkehelseperspektiv og for å forebygge livsstilssykdommer.

– Vi vil gjerne jobbe mer med de som har høy risiko for livsstilssykdommer. Der er Norge dårlig på oppfølgingstilbud. Det beste og mest bærekraftige for slike grupper er en aktiv livsstil, og vi vil gjerne gi denne gruppen mennesker et bedre tilbud, sier Thomas Valnes.

– Det er et kvalitetsstempel for oss at de har flyttet inn her i våre lokaler, sier Linn Merete Andreassen på treningssenteret.

Mer på sikt

Bardufoss Aktivitetsmedisinske Senter (BAMS) kjører variert åpningstid på sine tilbud på ettermiddager og helger, men på sikt håper de tre initiativtakerne at de kan trappe ned på dagens andre jobber og øke aktiviteten for BAMS.

IDRETTSFYSIOLOG: Thomas A. Valnes på BAMS.

– Det er det som er ambisjonene på sikt, sier Thomas Valnes, som selv er idrettsfysiolog.

Åpner i Bjerkvik

Feel24 sine drivere på Bardufoss, eierne Linn Merete Andreassen og ektemannen Erling, eier også sentrene på Setermoen og i Nordkjosbotn. Til helga åpner de sitt fjerde treningssenter. Det skjer i Bjerkvik. Der har de nå lokalene sine klare, etter mye jobb med å få ting på plass.

LEDER: Linn Merete Andreassen er senterleder på Feel24.

– Vi har god tro på det området også, men det har vært hektisk med å få alt på plass. Vi skulle egentlig åpnet sist helg, men lørdag er alt klart også i Bjerkvik. Vi gleder oss, selv om det går enormt med tid til dette. Det er Feel24 i alle døgnets timer, smiler Linn Merete Andreassen.

Powered by Labrador CMS