BARE POSITIV: Agnes Fagerheim ser bare positivt på at Reistadløpet jobber for å komme inn under paraplyen til Visma Ski Classics. Arkivfoto.
BARE POSITIV: Agnes Fagerheim ser bare positivt på at Reistadløpet jobber for å komme inn under paraplyen til Visma Ski Classics. Arkivfoto.

Har fortsatt god tro på verdenscupstatus

MÅLSELV: Finansieringa er fortsatt ikke på plass. Likevel tror rennlederen sjansene er store for at Reistadløpet neste år vil ha status som verdenscuprenn i langløpsserien.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg vil si at det er 90 prosent sjanse for at vi får pengene som kreves på plass, sier Jørn Erik Berntsen.

Han er rennleder for Reistadløpet og også styreleder i nystiftede Reistadløpet AS. De jobber nå på for å få selskapet formelt godkjent. Før det skjer kan de ikke få på plass de midlene som kreves for at Reistadløpet skal kunne bli en del av Visma Ski Classics.

Langløpsverdenscupen skal i løpet av mai legge sin terminliste for neste sesong. For en uke siden håpet arrangørene i Bardu og Målselv at Reistadløpet skulle ha den første nødvendige finansieringa på plass innen utgangen av april. Bare TV-produksjonen krever 2,5 millioner kroner, men fortsatt henger mye i luften.

– En ting er at interessenter er positive. Noe annet er å få pengene inn på konto. Du kan godt si at ingenting er i boks før alt er i boks, sier Jørn Erik Berntsen.

Godt med NRK

Hans optimisme er likevel ikke svekket i løpet av de siste par ukene. Han føler seg ganske sikker på at finansieringa kommer på plass i løpe av de nærmeste ukene. Og at Visma Ski Classics vil se med gode øyne på den søknaden som Reistadløpet har levert.

– Det at NRK har overtatt senderettighetene til verdenscupen i langløp, ser vi bare på som positivt. Vi blir en del av vintersportsstudioet deres og får med det omtale i hele skisesongen på den beste vintersportskanalen, sier Jørn Erik Berntsen.

Optimister

Bardu og Målselv kommuner er med på eiersiden av Reistadløpet AS, der Reistadutvalget, som eies av klubbene Bardu IL, BOIF og IL Kampen, har aksjemajoriteten. Ordførerne i de to nabokommunene er fortsatt like entusiastiske som da kommunene for halvannen uke siden vedtok å gå inn på eiersiden i selskapet.

– Jeg er fortsatt i god tro at vi får til dette, men man vet jo aldri. Skulle det da ikke lykkes for 2017-sesongen, må vi bare jobbe for 2018. Da vil vi i hvert fall ha organisasjonen ferdig på plass, sier Bardu-ordfører Toralf Heimdal.

– Min magefølelse er god. Vi har lagt fram våre styrker på en ryddig måte og tror vi ligger godt an, sier Målselv-ordfører Nils Ole Foshaug.

– Ser ljust ut

Han mer enn antydet et positivt svar fra Ski Classics-ledelsen i løpet av denne uka da idrettspresident Tom Tvedt og generalsekretær Inge Andersen mandag besøkte Rustahøgda. Det innrømmer han at han ikke klare å få. Men:

– Det ser ljust ut för Nord-Norge…, skriver svenske David Nilsson i en epost til Nye Troms.

Han er direktør for Visma Ski Classics og legger til at terminlista for 2016/2017-sesongen skal presenteres 26. mai.

Om Reistadløpet blir en del av langløpscupen, kan det være at kommunene må inn med en del penger. Det fordi enkelte typer fond fra fylket forutsetter at kommunene bidrar med en andel.

– Men utgangspunktet er at vi ikke skal bruke kommunale penger på dette, sier Toralf Heimdal.

Hyller initiativet

Den kvinnelige løperen som har flest deltakelser i Reistadløpet, Agnes Fagerheim, roser tiltaket som nå gjøres for å få en egen Ski Classics-klasse i Reistadløpet.

– Både jeg og alle dem jeg har snakket med, ser bare positivt på dette. Å få løpet inn i verdenscupen er flott, for det er fin reklame for området Bardu og Målselv og vil sikkert også gi Reistadløpet flere deltakere, sier Agnes Fagerheim.

Hun har selv 44 fullførte løp. I år måtte hun melde avbud på grunn av sykdom da hun skulle gå sitt 45. renn.

Hun tror Reistadløpet vil få et oppsving om løpet kommer inn i Ski Classics. Selv om verdenscupkonkurransen planlegges på morgenen før det ordinære løpet starter, og i en lengre trasé, tror hun flere lokale løpere vil delta når det blir mer blest om løpet.

– Jeg tror de nordnorske aktive løperne da vil trekkes mer til Reistadløpet, og det er bare positivt, sier Agnes Fagerheim.

Powered by Labrador CMS