GOLFKURS: Idrettslinje-elevene Anette Nilsen (t.v.) og Nora Sofie Stenersen er glade for at de kan lære golf i skoletiden. Foto: Marius Mikalsen
GOLFKURS: Idrettslinje-elevene Anette Nilsen (t.v.) og Nora Sofie Stenersen er glade for at de kan lære golf i skoletiden. Foto: Marius Mikalsen

Har gjennomført golfkurs

FINNKROKEN: Elevene ved idrettslinja på Bardufoss videregående skole har i høst fått lære golf, som en del av undervisninga. Etter endt kurs har elevene mulighet til å ta VTG-sertifisering.

Publisert Sist oppdatert

VTG-sertifisering er «Veien til golf», som gir spillere tillatelse til å kunne spille på en golfbane.

– Jeg synes det er bra at skolen tilbyr et bredt utvalg av idretter til oss, sier tredje års elev Nora Sofie Stenersen.

Hun forteller at hun ikke angrer på å ha valgt å lære golf. Stenersen går idrettslinja på grunn av sin interesse for trening generelt. Hun har alltid vært opptatt av idrett, og syntes det var gøy å få prøve seg i golf. Stenersen tror hun blir å fortsette og spille etter kurset.

Sertifisert tilbud

Jonas Bang er lærer i idrettsfag på Bardufoss videregående skole. Han er i tillegg golfspiller selv og lærer til elevene i andre og tredje klasse som har gjennomført golfkurset.

– Det har vært golf i undervisningen tidligere også, men nå er det et sertifisert tilbud. Dette kan elevene få god nytte av, om de skulle ønske å spille videre, sier Bang.

Det nye tilbudet er sertifisert av Norsk golfforbund, og skal gjøre alle som tar kurset skikket til å både forstå og spille golf.

Fornøyd med innsatsen

Fredag i forrige uke var elevene på sin niende runde med golfkurs i Nedre Bardu. Her fikk de undervisning av Hans Tore Asphaug, som er instruktør i golfkurset. Han er fornøyd med innsatsen til elevene, og trekker fram at det ikke bare er elevene som lærer noe av kurset.

– Det er veldig mye bra golfspilling på kurset, og selv om jeg har spilt golf i mange år kan jeg lære masse av å undervise i golf. Ved å følge opp elevene, kan også jeg lære nye ting, sier Asphaug.

Mer enn å treffe ballen

Under fredagens kurs var det blant annet fokus på teknikk når elevene slår golfballen. Asphaug bekrefter at det ikke bare er å treffe ballen som gjelder, men også å få ballen dit spilleren ønsker at den skal gå.

For å gjøre dette må spilleren først og fremst kjenne sin egen styrke, slik at spilleren velger riktig kølle, som igjen gjør at spilleren kan beregne hvor langt ballen går. I tillegg må spilleren selvfølgelig sikte og ta høyde for andre faktorer som kan påvirke slaget.

Spennende med noe nytt

Toralf Rydningen Martinsen går også tredje året på Bardufoss videregående. Han synes det er artig med en fremmed sport, som han i utgangspunktet ikke var så god i da han startet kurset.

– Man starter litt på nytt, og må lære seg en ny sport, sier Rydningen Martinsen.

Han tror han blir å fortsette med å spille golf etter endt kurs. I likhet med Nora og Toralf, tror også Anette Nilsen at hun blir å fortsette med golf. Hun går samme skoleåret som de to andre, og har idrett generelt som interesse.

– Det er veldig gøy med en ny sport. Jeg har alltid gått på noen form for idrett, og vil fortsette å spille når kurset er ferdig, sier Anette Nilsen.

Idrettslinje-elevene Anette Nilsen (t.v.) og Nora Sofie Stenersen er glade for at de kan lære golf i skoletiden.

Smittevennlig idrettsgren

Lærer Jonas Bang forteller at elevene i hovedsak har enten fotball eller ski som hovedinteresser. Gjennom skolegangen får elevene prøve seg i, og lære om, flere idretter gjennom faget aktivitetslære.

– Alle elevene har idrett som livsglede, og har gjerne en idrett som hovedinteresse. Gjennom utdanningen kan de få ny lærdom og kanskje interesse for flere typer idretter. I år har det vært rekordhøy rekrutering til golf i Norge, sier Jonas Bang.

Han forklarer at golf kanskje ikke er den største sporten, og at gjennomsnittsalderen i golf er høy kontra andre idretter. Men Bang trekker også fram at golf var en av idrettene som først fikk tillatelse til å starte opp med aktivitet igjen. Etter at landet ble stengt ned på grunn av smittefaren tilknyttet korona. Dette fordi golf, lettere enn mange andre idretter, kan tilpasses slik at smittevernreglene innfris.

Powered by Labrador CMS