TRIVES: Rita Johnsen trives som rådmann i Målselv, men ser fram til å prøve seg i en ny jobb med nye utfordringer i Harstad. Dette bildet ble tatt da hun ble ansatt som rådmann. (Arkivfoto: Kari-Anne Skoglund)
TRIVES: Rita Johnsen trives som rådmann i Målselv, men ser fram til å prøve seg i en ny jobb med nye utfordringer i Harstad. Dette bildet ble tatt da hun ble ansatt som rådmann. (Arkivfoto: Kari-Anne Skoglund)

Har hatt fire givende år i kommunen

MÅLSELV: Rådmann Rita Johnsen ser fram til å prøve seg på en ny jobb med nye utfordringer. Hun beskriver sine fire år som rådmann i Målselv som fantastiske.

Publisert Sist oppdatert

Mandag ble det kjent at rådmann Rita Johnsen flytter til Harstad i sommer, hvor hun har takket ja til jobben som kommunalsjef innen helse og omsorg. Hun forklarer at familien lenge har snakket om at de ønsker å flytte på seg, og hun bestemte seg for å søke på jobben som kommunalsjef da den ble utlyst. Selv om hun ser fram til å begynne i en spennende jobb med nye utfordringer, erkjenner hun at det kommer til å bli tungt å forlate Målselv.

– Det har virkelig vært en fantastisk reise gjennom disse fire årene. Jeg har blitt veldig glad i folk, og det er en fantastisk flott organisasjon å være leder for, sier Johnsen.

Hun synes det beste med å være rådmann i Målselv er alle de positive personene som bretter opp ermene og gjør en god jobb for kommunen. De har måttet ta noen tøffe tak de siste årene, med nedbemanninger og innstramming av økonomi, og Johnsen roser de tillitsvalgte, lederne, ansatte og politikerne som har vært villige til å være med på å ta grep som i utgangspunktet har vært vanskelige. Hun erkjenner at det hviler et stort ansvar på skuldrene til rådmannen som øverste leder, noe hun har måttet kjent på noen ganger i løpet av sine fire år i kommunen.

– Men når man har gode kolleger å dele tingene med, blir det lettere å bære, sier Johnsen.

I juni starter hun i sin nye jobb, og hun forsikrer at hun skal fortsette å jobbe 100 prosent og vel så det i Målselv fram til den dagen hun slutter. Johnsen innrømmer at hun ikke liker avskjeder og ønsker derfor ikke å tenke så mye på at hun skal forlate kommunen før det nærmer seg.

– Jeg er veldig bevisst på at jeg er i Målselv til jeg er ferdig, og akkurat nå kjenner jeg at vi har nok av utfordringer, sier hun.

Powered by Labrador CMS