HENTET INN BRUKTBILER: Daglig leder Odd Arild Nordseth og bruktbilansvarlig Roy Nyborg (bak) har i år måttet kjøpe inn brukte biler for å kunne dekke etterspørselen på Sulland Bardufoss. Foto: Ivar Løvland
HENTET INN BRUKTBILER: Daglig leder Odd Arild Nordseth og bruktbilansvarlig Roy Nyborg (bak) har i år måttet kjøpe inn brukte biler for å kunne dekke etterspørselen på Sulland Bardufoss. Foto: Ivar Løvland

Har kjøpt brukt for å selge

ANDSLIMOEN: Sulland Bardufoss har i år måttet kjøpe bruktbiler fra forhandlere og private for å dekke etterspørselen fra kundene sine.

Publisert Sist oppdatert

Behovet for å hente inn biler utenom innbytte ved nysalg, meldte seg allerede i fjor høst. Siden da har de jevnt og trutt måttet hente inn biler utenfra. Både fra Sulland-systemet rundt om, men også ved direkte kjøp fra private.

– Vanligvis har vi klart å dekke etterspørselen ved å ta innbytte fra nybilkjøp, men siden det har vært mindre innbytte, har vi måttet hente inn biler eksternt, sier daglig leder Odd Arild Nordseth ved Sulland Bardufoss.

De fleste bilene da har tatt inn, er av eget merke ved nysalg, Volkswagen, men også merkene Audi og Skoda har kommet inn under taket på nybygget.

– At vi også har disse merkene, skyldes at de er litt i familie med VW, og at teknologien dermed er godt kjent for oss. Det er særlig godt for verkstedet vårt, sier Nordseth.

Ingen av de brukte bilene de har tatt inn ekstra, har vært over fem år gamle, siden slike er tungsolgte. Gjennomsnitts-prisen for bruktbiler ut fra Sulland var i fjor tett under 200 000 kroner. I år blir snittprisen kanskje rett over dette.

Halvert bruktlager

Tidligere år har de hatt opp mot 40 brukte biler til salgs. Med endrende tider har Sulland funnet ut at rundt 25 brukte biler på lager til enhver tid er det beste. Nå har de 21 klare for markedet.

– De fleste forhandlere tar nå færre biler inn enn tidligere, sier den daglige lederen.

Han er godt fornøyd med de nye lokalene som de tok i bruk i fjor. Med større plass betyr det at langt flere bruktbiler også får plass innendørs. Det er positivt for omsetninga av biler.

– Vi har merket at det er lettere å holde ei jevn omsetning året rundt med nytt bygg. Før ble det fall i salget når vinteren kom. Nå har vi et langt mindre antall biler som vi må ha utendørs, sier Odd Arild Nordseth.

Som nybilforhandler venter han og selgerne spent på den nye Passat som straks kommer ut på markedet. Modellen har vært en salgssuksess i mange år, og den nye modellen som kommer, er åttende generasjon av familiebilen til Volkswagen.

– Vi håper og tror den vil gi godt salg. Hele bilen er endret, med bare nye motorer og ny teknologi, sier Nordseth.

Som andre biler forventer han salg av nesten bare biler med dieselmotor.

– Jeg forventer at modellen med 150 hk motor blir bestselgeren, sier Sullands daglige leder.

Powered by Labrador CMS